Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καιγόμαστε!»: Δραματική δήλωση του προέδρου της VW

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Καιγόμαστε!»: Δραματική δήλωση του προέδρου της VW

ΝΕΑ

«Καιγόμαστε!»: Δραματική δήλωση του προέδρου της VW

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ένα εύκολο στοίχημα ακόμα και για τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου. Και ακόμα και οι γίγαντες βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, και πολύ πιο δύσκολες αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και όλες οι μεγάλες εταιρίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν πλέον πάρει την απόφαση για οριστική μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα για τα οικονομικά τους μεγέθη.

Τα περισσότερα προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει ο όμιλος VW, με τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρίας Thomas Schafer να λέει προς τους διευθυντές του ότι η «επιχείρηση οχημάτων δεν πηγαίνει καλά».

Ο ίδιος, σε μία δραματική δήλωση, λέει ξεκάθαρα ότι «καιγόμαστε». Και ζήτησε από τους υπεύθυνους των τμημάτων του γκρουπ να εξοικονομήσουν 11 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ο Schafer σημείωσε ότι τα κόστη ανεβαίνουν πολύ ψηλά και κάλεσε τους υπεύθυνους να παγώσουν όλες τις δαπάνες για να βρεθεί αυτό το τεράστιο ποσό.

Οι δυσοίωνες προοπτικές ήρθαν στο πλαίσιο μιας πολύωρης συνάντησης με περισσότερα από 2.000 στελέχη της VW αυτή την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος έθεσε τον δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά της η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης. Και μάλιστα σημείωσε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για την εταιρία.

Advertisement

Ο Schafer ζήτησε να εκπονηθούν νέα προγράμματα απόδοσης ώστε να γίνει η προβλεπόμενη εξοικονόμηση.

Όλα αυτά γίνονται στην «σκιά» της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά της Κίνας, όπου οι πωλήσεις έχουν σημειώσει επιβράδυνση, ενώ και η εταιρία αναγκάζεται να ακολουθεί τον πόλεμο τιμών που επιδίδονται οι εγχώριοι κατασκευαστές στα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Advertisement

Πάντως, ο οικονομικός διευθυντής της μάρκας, Patrik Andreas Mayer, υπέδειξε ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα. Ενώ αρκετοί ακόμα επισήμαναν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε δομές και διαδικασίες που είναι πολύ περίπλοκες και αργές για τα σημερινά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι προφανές ότι η VW βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση (όπως και οι περισσότερες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες), έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα κόστη της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και τον αδυσώπητο πόλεμο τιμών των Κινέζων.

Μένει να δούμε πόσο δραστικές θα είναι οι κινήσεις της VW και πόσο θα αντέξει σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο VW ID. 3 Pro
Δοκιμή: VW ID. Buzz
VW: Η νέα πλατφόρμα έρχεται για… τρελές ηλεκτρικές επιδόσεις