Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και με V8 by AMG η pick-up Mercedes X-Class;

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και με V8 by AMG η pick-up Mercedes X-Class;

ΝΕΑ

Και με V8 by AMG η pick-up Mercedes X-Class;

ΝΕΑ

Η Mercedes δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και να εφοδιάσει την pick-up X-Class με τον κορυφαίο V8 κινητήρα βενζίνης της AMG, δημιουργώντας ένα νέο super pick-up μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η πιο ισχυρή έκδοση στη γκάμα της Mercedes X-Class είναι η πρόσφατα παρουσιασμένη X 350 d 4MATIC, με τον 3λιτρο V6 turbodiesel των 258 ίππων. Όμως, δεν αποκλείεται σύντομα το pick-up της Mercedes να αποκτήσει και μια πραγματικά πανίσχυρη επιλογή στη γκάμα του, η οποία θα φέρει τον biturbo 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG!

Το μοτέρ αυτό, εφόσον τελικά πάρει το πράσινο φως να μπει στην X-Class, θα έρθει σε μια πιο «ήπια» έκδοση από αυτές στις οποίες το συναντούμε στα μοντέλα της AMG (από 460 έως και πάνω από 600 ίππους), κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται από πλευράς ισχύος μεταξύ των 350 και 400 ίππων.

Τεχνικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την τοποθέτηση ενός V8 κινητήρα στην X-Class, όπως αποκάλυψε σε μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας ο Frank Schumacher, υπεύθυνος εξέλιξης του γερμανικού pick-up. Για το εάν θα τον δούμε τελικά να εφοδιάζει το μοντέλο θα εξαρτηθεί από το κοινό του μοντέλου: Εάν το λανσάρισμα της νέας V6 X-Class προσελκύσει αγοραστές που θέλουν και μια V8 έκδοση, τότε η Mercedes θα την κάνει πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

AMG GT Motor 640