Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και στους βρετανικούς δρόμους τα αυτόνομα Volvo

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και στους βρετανικούς δρόμους τα αυτόνομα Volvo

ΝΕΑ

Και στους βρετανικούς δρόμους τα αυτόνομα Volvo

ΝΕΑ

Από το 2017 η Volvo εντατικοποιεί τη διαδικασία δοκιμών της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, λανσάροντας το πρόγραμμα Drive Me London. Η σημαντική διαφορά σε σχέση με ανάλογες δοκιμές σε άλλες χώρες έγκειται στο ότι στα αυτόνομα Volvo θα επιβαίνουν πραγματικές οικογένειες και όχι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Volvo θα αναλύει τα δεδομένα από την καθημερινή χρήση των αυτόνομων Volvo, ώστε να εξελίξει την τεχνολογία και να αντιμετωπίσει όποιο απρόοπτο μπορεί να συμβεί σε ρεαλιστικές συνθήκες. Οι δοκιμές θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2017 με περιορισμένο αριθμό αυτόνομων οχημάτων και θα επεκταθούν σταδιακά ώστε το 2018 να φθάσουν τα 100 αυτοκίνητα στους βρετανικούς δρόμους.

«Η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσει ένα μεγάλο άλμα στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Όσο πιο σύντομα κυκλοφορήσουν στους δρόμους, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσουμε να σώζουμε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Volvo. Ο Hakan Samuelsson θα είναι ένας από τους ομιλητές σε εκδήλωση που διοργανώνει η σουηδική μάρκα στο Λονδίνο με θέμα το πώς θα επηρεάσει η αυτόνομη οδήγηση τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θεσπίσουν τους κατάλληλους νόμους και να βελτιώσουν τις υποδομές ώστε τα αυτόνομα μοντέλα να κυκλοφορήσουν το συντομότερο δυνατόν. Είναι κάτι που η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να κάνει μόνη της», υποστήριξε ο Samuelsson.

Η Volvo έχει θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο για το 2020, να μην χάνει τη ζωή του ή να μην τραυματίζεται σοβαρά κανένας επιβάτης νέου αυτοκινήτου της. Η αυτόνομη τεχνολογία είναι ένα από τα μέτρα που θα συμβάλλουν, όπως επίσης η παθητική ασφάλεια για την οποία φημίζονται τα μοντέλα της Volvo. Τα στοιχεία δείχνουν ότι για το 90% των ατυχημάτων οφείλεται λάθος του οδηγού ή κάποιο γεγονός που απέσπασε την προσοχή του, κάτι που θα εξαλειφθεί στα αυτόνομα οχήματα.