Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και το όνομα αυτού, Kodiaq

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το όνομα αυτού, Kodiaq

ΝΕΑ

Και το όνομα αυτού, Kodiaq

ΝΕΑ

Τα Χριστούγεννα του 2015 είχαμε αναφέρει τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία, σύμφωνα με τις οποίες το μεσαίο SUV της Skoda θα βαφτιστεί Kodiak, δανειζόμενο το όνομά του από είδος καφέ αρκούδας που ζει στην Αλάσκα. Τα δημοσιεύματα επαληθεύτηκαν εν μέρει, καθώς η τσέχικη μάρκα ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Kodiaq.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή στο τελευταίο γράμμα από «Κ» σε «Q» αποδίδεται στην απόφαση της Skoda να κάνει αναφορά στους αυτόχθονες της Αλάσκας. Το Kodiaq θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το Yeti και αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμιά του πρεμιέρα το φθινόπωρο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2017.

To Kodiaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, θα κυκλοφορήσει ως τετρακίνητο και προσθιοκίνητο και – όπως το εικονιζόμενο πρωτότυπο VisionS – έχει μήκος 4,7 m. Στο εσωτερικό του θα υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων για τη φιλοξενία έως 7 επιβατών. Οι κινητήρες θα προέρχονται από την πλούσια γκάμα των TSI και TDI, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσει και plug-in hybrid έκδοση.

Advertisement
Advertisement