Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και το όνομα αυτής: Βαλκυρία!

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και το όνομα αυτής: Βαλκυρία!

ΝΕΑ

Και το όνομα αυτής: Βαλκυρία!

ΝΕΑ

Μετά από φημολογία… μηνών, η Aston Martin και η Red Bull αποφάσισαν το επίσημο όνομα του εντυπωσιακού hypercar το οποίο δημιούργησαν από κοινού και έως τώρα γνωρίζαμε ως AM-RB 001.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

«Η F1 για δημόσιους δρόμους» όπως χαρακτηρίζεται το εντυπωσιακό δημιούργημα της βρετανικής εμβληματικής μάρκας και της αυστριακής εταιρείας που πλέον απλώνει τα φτερά της και εκτός αγώνων, απέκτησε ένα μάλλον ταιριαστό όνομα.

Βλέπετε σύμφωνα με τη Σκανδιναβική μυθολογία, οι βαλκυρίες είναι θηλυκές θεότητες που υπηρετούν τον Οντίν – τον ανώτατο δηλαδή θεό στη Σκανδιναβική και Τευτονική Θρησκεία και μυθολογία. Μάλιστα, το όνομά τους σημαίνει «αυτές που επιλέγουν τους σφαγιασθέντες».

Advertisement
Advertisement

Επιπρόσθετα, στη σύγχρονη τέχνη απεικονίζονται συνήθως ως όμορφες κοπέλες, βαριά οπλισμένες! Λίγο πολύ όπως η νέα Aston Martin!

«Το όνομα αυτό αντιπροσωπεύει τη θηλυκή δύναμη. Είναι η απόλυτη τιμή. Αυτό επιλέξαμε ως όνομα της 001», ανέφερε σχετικά ο Marek Reichman, σχεδιαστής της Aston Martin. «Το αρχικό ‘V’ είναι κομμάτι της ιστορίας της μάρκας εδώ και πενήντα χρόνια. Το σκεφτόμασταν καιρό και νομίζω πως τελικά το Valkyrie είναι το καλύτερο δυνατό όνομα. Γιατί το όνομα ενός αυτοκινήτου πρέπει να λέει την ιστορία του. Να φέρνει στο νου εικόνες. Συχνά, σκεφτόμαστε το όνομα ενός αυτοκινήτου πριν καν αρχίσουμε να το σχεδιάζουμε».

am-rb-001-b640