Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Maserati MC20 σε έκδοση Dakar;

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Maserati MC20 σε έκδοση Dakar;

ΝΕΑ

Και η Maserati MC20 σε έκδοση Dakar;

ΝΕΑ

Το 2023, είδαμε δύο supercars να μετατρέπονται σε off-road «θηρία». Ήρθε η ώρα να μπει και τρίτο σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή κατηγορία;

Advertisement
Advertisement

Σε ψηφιακή μορφή, μπορεί και ναι, όλα είναι πιθανά. Η παρουσίαση της Porsche 911 Dakar και της Lamborghini Huracan Sterrato μονοπώλησαν το ενδιαφέρον πέρυσι με την τολμηρή μορφή τους, διότι κανείς δεν περίμενε να δει δύο supercars να παίρνουν τις… ερήμους.

Κάποιος με μεγάλη φαντασία δίνει την ανεπίσημη απάντηση τώρα στα δύο προαναφερθέντα αυτοκίνητα με τη Maserati MC20 Dakar. Η συγκεκριμένη πέρασε από 3D επεξεργασία πριν εμφανιστεί σε αυτήν τη μορφή και το αποτέλεσμα ομολογουμένως προκαλεί.

Αρχικά, το πάτωμα της MC20 φαίνεται πως πλέον προστατεύεται, για να μην πηγαίνει άμμος και χώμα στα ευαίσθητα σημεία της. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα έχει αναθεωρηθεί και έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ στην οροφή έχει προστεθεί μία συμβατική σχάρα όπου βρίσκονται οι προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Στα πλαϊνά, οι θόλοι είναι και αυτοί πιο «φουσκωμένοι» και τα μαρσπιέ αρκετά ενισχυμένα. Οι ζάντες παραμένουν ως έχουν, αλλά στην περίπτωση που αυτό το ψηφιακό κόνσεπτ γινόταν πραγματικότητα, θα έπρεπε να αντικατασταθούν.

Ταυτόχρονα, στο πίσω μέρος, ο διαχύτης είναι εμφανώς διαφορετικός από την εργοστασιακή Maserati MC20.

Ο σχεδιαστής δεν αναφέρει κάτι σχετικά με τα μηχανικά μέρη, οπότε θα υποθέσουμε ότι οι 630 ίπποι παραμένουν, όπως και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Βέβαια, στην περίπτωση που βλέπαμε την MC20 σε έκδοση Dakar, η κίνηση θα έπρεπε αναγκαστικά να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς και όχι μόνο στους πίσω.

Advertisement

Όλα αυτά, παραμένουν προς το παρόν σε ψηφιακή μορφή, διότι η Maserati δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι μπορεί να προχωρήσει σε μία τόσο παράδοξη και τολμηρή κίνηση.