Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάτω από 7 λ. στο Nurburgring η McLaren P1 (vid)

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάτω από 7 λ. στο Nurburgring η McLaren P1 (vid)

ΝΕΑ

Κάτω από 7 λ. στο Nurburgring η McLaren P1 (vid)

ΝΕΑ

Ο «πόλεμος» των κατασκευαστών supercars πάνω στο… αφιλόξενο Νορντσλάιφε συνεχίζεται, καθώς ο χρόνος που σημειώνουν τονώνει τον εγωισμό τους. Η McLaren ανακοίνωσε ότι το υπεραυτοκίνητό της, η P1, ολοκλήρωσε τα 20,8 km/h σε λιγότερο από 7 λεπτά. Δεν έδωσε πάντως στη δημοσιότητα τον ακριβή χρόνο, κάτι που αναμένεται να πράξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι φήμες λένε ότι περιμένει την Ferrari να ανακοινώσει πρώτα το χρόνο της LaFerrari, ενώ το πιθανότερο είναι ότι έσπασε το ρεκόρ της Porsche 918 Spyder (6:57).

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είχε τις προδιαγραφές του μοντέλου παραγωγής και φορούσε ελαστικά της Pirelli, νόμιμα για χρήση στο δρόμο. Η McLaren P1 ξεπέρασε έτσι σε μέση ταχύτητα στην «Πράσινη Κόλαση» τα 178 km/h, ενώ στο πιο γρήγορο σημείο άγγιξε τα 330 km/h, την τελική της ταχύτητα δηλαδή στη θέση λειτουργίας Race. Το σύστημα DRS ενεργοποιήθηκε 7 φορές κατά τη διάρκεια του γύρου, σε απόσταση που αντιστοιχεί στο 9% της απόστασης των 20,8 km.

Πίσω από το τιμόνι καθόταν ο Βρετανός Chris Goodwin, επικεφαλής δοκιμαστής των αυτοκινήτων της McLaren. «Το να σημειώσουμε χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά ήταν ένας από τους στόχους που έπρεπε να πιάσει η P1. Αποτελεί φόρο τιμής στα 50 χρόνια της εταιρείας και στη μνήμη του ιδρυτή της, Bruce McLaren», ανέφερε.

«Έχω οδηγήσει την Ρ1 στο Goodwood και σε ορισμένες άλλες εκδηλώσεις και διαπίστωσα πόσο ποιοτική και απίστευτα γρήγορη είναι. Το να σπάσει όμως το φράγμα των 7 λεπτών στο Νίρμπουργκρινγκ είναι το κερασάκι στην τούρτα, καθώς αποδεικνύει στην πιο απαιτητική πίστα τις δυνατότητές της», σχολίασε ο πιλότος της McLaren F1, Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

Η υβριδική P1 εμφανίζει μέγιστη συνδυαστική απόδοση 916 PS, χάρη στον V8 3.8 twin turbo και έναισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει 0-100 km/h σε 2,8 sec, 0-200 km/h σε 6,8 sec και 0-300 km/h σε 16,5 sec.