Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθυστερήσεις στην Porsche λόγω WLTP

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθυστερήσεις στην Porsche λόγω WLTP

ΝΕΑ

Καθυστερήσεις στην Porsche λόγω WLTP

ΝΕΑ

Η Porsche θα περιορίσει σημαντικά τα μοντέλα της που θα προσφέρει στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι δοκιμές και οι επικυρώσεις της εργοστασιακής τους κατανάλωσης και ρύπων λόγω του νέου κύκλου μέτρησης WLTP. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κύκλος μέτρησης WLTP θυμίζουμε ότι θα μπει σε ισχύ τον Σεπτέμβριο και θα αντικαταστήσει των ξεπερασμένο κύκλο NEDC που ισχύει μέχρι σήμερα, για τη μέτρηση της εργοστασιακής κατανάλωσης και ρύπων όλων των νέων μοντέλων στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις διαδικασίες μέτρησης περιλαμβάνεται και η μέτρηση στο δρόμο RDE, για πρώτη φορά από τη στιγμή που θεσπίστηκαν οι κύκλοι μέτρησης της κατανάλωσης και των ρύπων των αυτοκινήτων.

Για να μπορέσει λοιπόν η Porsche να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης θα περιορίσει την διάθεση των μοντέλων της στην Ευρώπη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Όπως μάλιστα αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, η 911 δεν θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες μέχρι το Φθινόπωρο, ενώ η λίστα αναμονής για την παράδοση μιας Cayenne και Panamera θα επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Αντίστοιχα μέτρα αναμένεται να πάρουν και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, κυρίως αυτές με πολλά πολυτελή και ισχυρά μοντέλα, ώστε να επικυρωθούν οι νέες επιδόσεις τους στο πολύ σημαντικό κομμάτι της κατανάλωσης και των ρύπων.

911 duo 640