Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνες ταμπέλες σε παρακολουθούν παντού! (video)

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνες ταμπέλες σε παρακολουθούν παντού! (video)

ΝΕΑ

Έξυπνες ταμπέλες σε παρακολουθούν παντού! (video)

ΝΕΑ

Μία νέα τεχνολογία παρακολουθεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο και τους προτρέπει να ακολουθούν σωστή συμπεριφορά. Και κυρίως να μη χαζεύουν στο τηλέφωνο.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο κύμα “έξυπνων πινακίδων” εξοπλισμένων με τεχνολογία υπερύθρων και μικροκυμάτων κάνει την εμφάνισή της, με στόχο τον περιορισμό της απόσπασης της προσοχής από την οδήγηση και της υπερβολικής ταχύτητας.

Οι πινακίδες αυτές, που επί του παρόντος βρίσκονται σε πιλοτικά προγράμματα σε διάφορες τοποθεσίες των ΗΠΑ, όπως το Σιάτλ και η Ουάσιγκτον, χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για να ανιχνεύουν συμπεριφορές όπως η χρήση τηλεφώνου, η υπερβολική ταχύτητα και η αμέλεια της ζώνης ασφαλείας.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πινακίδες, αυτές οι έξυπνες παραλλαγές δεν μπορούν να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα ή να εκδώσουν κλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, χρησιμεύουν ως προληπτικές υπενθυμίσεις για τους οδηγούς ώστε να διατηρούν την προσοχή τους στο δρόμο.

Εκτός από το ότι εμφανίζουν ψηφιακή ένδειξη της ταχύτητας και συμβουλεύουν τους οδηγούς να επιβραδύνουν εάν υπερβαίνουν τα όρια, προειδοποιούν πλέον και τους αφηρημένους οδηγούς να κρύψουν τα τηλέφωνά τους.

Κατασκευάζονται από την SaferStreet Solutions, οι πινακίδες αυτές έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη μείωση της αφηρημένης οδήγησης έως και 40% όταν αναπτύσσονται σταθερά σε μία μόνο τοποθεσία επί ένα μήνα.

Advertisement

Τέτοιες βελτιώσεις στην προσοχή των οδηγών είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως υπό το πρίσμα των ανησυχητικών στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι.

Τα ευρήματα ερευνών αποκαλύπτουν μια ανησυχητική αύξηση της χρήσης του τηλεφώνου κατά την οδήγηση στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για παρεμβάσεις για την προώθηση ασφαλών πρακτικών οδήγησης.

Advertisement

Αυτές οι πινακίδες, που δεν διαθέτουν κάμερες και δεν είναι σε θέση να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, προσφέρουν ένα αποτελεσματικό μέσο υπενθύμισης στους οδηγούς να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια πίσω από το τιμόνι.