ΝΕΑ

Κατέρρευσε η γέφυρα «Ρίο-Αντίρριο» της Ινδίας – για δεύτερη φορά! (+video)

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατέρρευσε η γέφυρα «Ρίο-Αντίρριο» της Ινδίας – για δεύτερη φορά! (+video)

ΝΕΑ

Κατέρρευσε η γέφυρα «Ρίο-Αντίρριο» της Ινδίας – για δεύτερη φορά! (+video)

ΝΕΑ

Το γεφύρι της… Ινδίας έχει καταντήσει μία τεράστια κρεμαστή γέφυρα, τριών και πλέον χιλιομέτρων που έπεσε για δεύτερη φορά, μέσα στην σκόνη των «χάρτινων» υλικών και της κατασκευαστικής διαφθοράς.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα με τον κατασκευαστικό τομέα στην Ινδία δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, καθώς όπως αναφέρουν εγχώρια ΜΜΕ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην ποιότητα των υλικών και τεράστια διαφθορά στις κατασκευαστικές εταιρίες.

Τελευταίο και άκρως εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η γέφυρα που βλέπουμε στο video. Πρόκειται για μία τεράστια κρεμαστή γέφυρα 3 και πλέον χιλιομέτρων, η οποία άρχισε να κατασκευάζεται το 2017.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, πέρσι τον Απρίλιο σημειώθηκε η πρώτη κατάρρευση, αλλά οι εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ότι λύθηκαν τα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Η εντυπωσιακή δεύτερη κατάρρευση έγινε πιθανόν με τεχνητά μέσα, καθώς ήταν εμφανές ότι η γέφυρα Sultanganj, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση είχε σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα. Και δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια σε αυτή τη μορφή της.

Η γέφυρα κατέρρευσε μέσα σε ένα εντυπωσιακό σύννεφο σκόνης, ενώ τα συντρίμμια δημιούργησαν μεγάλα κύματα που μάλλον έπεσαν πάνω στο κοινό που παρακολουθούσε την καταστροφή.

Η κατασκευή της γέφυρας μήκους 3,6 χιλιομέτρων ξεκίνησε το 2014, αλλά παρουσίασε καθυστερήσεις και είχε προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί αργότερα φέτος συνδέοντας την πόλη Bhagalpur με την Khagaria, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Patna, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Advertisement

Κατασκευάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με κόστος 17 δισεκατομμύρια ρουπίες (208 εκατομμύρια δολάρια).

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η δική μας μεγάλη γέφυρα, στο Ρίο-Αντίρριο, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2004.

Advertisement

Το κόστος της ξεπέρασε τα 600 εκατ. ευρώ, κάτι που βέβαια δικαιολογείται από τα τεράστια τεχνικά έργα που χρειάζονταν λόγο της σεισμογενούς περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρόμος: Δείτε την πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο (+video)
Μόνο στη Γερμανία! «Χειρουργική» κατεδάφιση τεράστιας γέφυρας (+video)
Μια… άλλη γέφυρα στον Κηφισό