Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατασκοπεία: Νέο Skoda Yeti

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατασκοπεία: Νέο Skoda Yeti

ΝΕΑ

Κατασκοπεία: Νέο Skoda Yeti

ΝΕΑ

Προς τα τέλη του 2017, η Skoda θα μας παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Yeti. Το μοντέλο θα πατήσει πάνω σε νέα πλατφόρμα και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, υιοθετώντας μια αρκετά δυναμική σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Η επόμενη γενιά του Yeti αλλάζει συνολικά, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Το SUV της Skoda θα πατήσει πάνω στην MQB πλατφόρμα του Ομίλου VW, το οποίο σημαίνει πως αναμένουμε από τη μια το συνολικό βάρος να μειωθεί περαιτέρω, ενώ από την άλλη, να βελτιωθεί και η ακαμψία του αυτοκινήτου. Επίσης, περιμένουμε και αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, κάτι που μεταφράζεται και σε μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Σε επίπεδο σχεδίασης, με βάση και τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, η 2η γενιά του Yeti θα αποκτήσει μια πιο δυναμική εμφάνιση, πολύ κοντά στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που είδαμε πρόσφατα στο Kodiaq.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, στη βάση των βενζινοκινητήρων θα τοποθετηθεί ο 1.000άρης 3κύλινδρος τούρμπο του VW Group, ενώ πιθανότατα θα δούμε και τον 1,4 ΑCT με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. «Downsizing» περιμένουμε και στους πετρελαιοκινητήρες, με την τοποθέτηση του 1,4 TDI σαν αρχική επιλογή. Επίσης, το μοντέλο θα διαθέτει 4κίνητες και 2κίνητες εκδόσεις. Η επίσημη παρουσίαση του νέου Yeti αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο 2018.

Advertisement
Advertisement