Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καταραμένο» το όνομα Milano για την Alfa Romeo

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Καταραμένο» το όνομα Milano για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

«Καταραμένο» το όνομα Milano για την Alfa Romeo

ΝΕΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Alfa Romeo την «πατάει» με το όνομα Milano. Και όπως φάνηκε το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή του ονόματος της νέας Alfa Romeo Milano σε Junior σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως σε όλο τον πλανήτη, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν με σκωπτικό τρόπο όλα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα.

Όμως η Alfa Romeo έχει ιστορικό στην απόρριψη του ονόματος “Milano”, το οποίο χρονολογείται από το 2009, όταν το εγκατέλειψε για την διάδοχο της 147 λόγω της αντίδρασης των κατοίκων του Μιλάνου, καθώς η εταιρεία έκλεινε τις δραστηριότητές της εκεί.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Η Alfa Romeo μετονομάζει το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, που αρχικά ονομαζόταν “Milano”, στο λιγότερο υποβλητικό “Junior” λίγο μετά την κυκλοφορία του.

Advertisement
Advertisement

Η αλλαγή αυτή έγινε εν μέσω μιας δημόσιας διαφωνίας με τις ιταλικές αρχές, οι οποίες αντιδρούσαν στη χρήση του ονόματος Milano για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Πολωνία.

Η τελευταία κίνηση της Stellantis, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, φάνηκε σε πολλούς σαν πρωταπριλιάτικη φάρσα. Η απόφαση να μετονομαστεί το ηλεκτρικό μοντέλο από Milano σε Junior προκάλεσε εντύπωση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη δημόσια διαμάχη σχετικά με τη γεωγραφική σύνδεση του ονόματος.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Alfa Romeo αντιμετωπίζει μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Η μάρκα χρειάστηκε να κάνει πίσω στο όνομα Milano μία φορά στο παρελθόν, το 2009. Τότε, ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τον διάδοχο της 147, που τελικά έγινε η Giulietta.

Advertisement

Το αρχικό σχέδιο ήταν να ονομάσουν το compact μοντέλο Milano, αποτίοντας φόρο τιμής στην έδρα της Alfa Romeo.

Ωστόσο, λίγο πριν την προγραμματισμένη αποκάλυψη, τα σχέδια άλλαξαν. Οι αναφορές της εποχής μιλούν για ένα email το οποίο επικαλούμενο “οργανωτικά θέματα”, ανέβαλε την αποκάλυψη επ’ αόριστον.

Advertisement

Σε αντίθεση με τα γραφειοκρατικά ζητήματα, η αλλαγή προήλθε από μια σύγκρουση με τους ντόπιους στο Μιλάνο.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το όνομα της πόλης για ένα αυτοκίνητο συνέπεσε με την ανακοίνωση της Fiat S.p.A. για τη διακοπή των δραστηριοτήτων της στο Μιλάνο, γεγονός που οδήγησε σε δυσαρέσκεια του εργατικού δυναμικού.

Για να αποφύγει περαιτέρω εντάσεις, η Alfa Romeo επέλεξε την αλλαγή ονόματος, μια στρατηγική που επανέλαβε με την πρόσφατη μετονομασία σε Junior. Η ιστορία λοιπόν αν δεν διδάσκει, επαναλαμβάνεται. Τις περισσότερες φορές μάλιστα ως φάρσα.

Advertisement