Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καταφθάνει και η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS!

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταφθάνει και η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS!

ΝΕΑ

Καταφθάνει και η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS!

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική λιμουζίνα θα διαθέτει τα χαρακτηριστικά πολυτέλειας και άνεσης της σειράς S-Class.

Advertisement
Advertisement

Ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό υπερπολυτελές σεντάν θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz στην Έκθεση Αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης και μάλιστα προχώρησε στην αποκάλυψη φωτογραφιών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Η ιστορία του EQ συνεχίζεται, πρωτοπορώντας στο μέλλον της βιώσιμης σύγχρονης πολυτέλειας, δείτε το όραμα του εσωτερικού σχεδιασμού ενός πλήρως ηλεκτρικού τετραθέσιου πολυτελή sedan» ανέφερε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο Twitter, περιγράφοντάς το αυτοκίνητο ως «μια ματιά στο όχι και τόσο απόμακρο μέλλον.»

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Mercedes-Benz η ηλεκτρική ναυαρχίδα της θα έχει τέσσερις πόρτες ενώ μας προϊδεάζει για τα επόμενα μοντέλα EQS.

Επίσης το εσωτερικό τεσσάρων θέσεων είναι υπερπολυτελές.

Advertisement

Σχεδιαστικά το ηλεκτρικό σεντάν έχει έντονες καμπύλες και θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια επίσης στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία με χωρητικότητα 90KWh η οποία θα προσδίδει αυτονομία 500 χλμ. ενώ το ζεύγος των ηλεκτροκινητήρων που θα κινούν το πολυτελές σεντάν θα αποδίδουν 400 ίππους και η κίνηση θα μεταφέρεται και στους δύο άξονες.

Advertisement

Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του μοντέλου είναι πολύ πιθανό να κυμαίνεται κοντά σε εκείνη του SUV Mercedes EQC που σήμερα ξεκινά από τις 71.281 ευρώ στην Γερμανία.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius, έχει εκπονήσει μια στρατηγική για την μετάβαση της μάρκας σε μοντέλα μηδενικών εκπομπών και προβλέπει ότι μέχρι το 2030 το 50% όλων των πωλήσεων της Mercedes να είναι πλήρως ηλεκτρικές.

Advertisement