Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανενόχλητος, παρά την καταδίκη, δρα ο έμπορος της Θήβας!

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανενόχλητος, παρά την καταδίκη, δρα ο έμπορος της Θήβας!

ΝΕΑ

Ανενόχλητος, παρά την καταδίκη, δρα ο έμπορος της Θήβας!

ΝΕΑ

Καταναλωτής «καταδίκασε» τον επιτήδειο έμπορο αλλά όπως φαίνεται το μόνο που κατάφερε είναι να χάσει επιπλέον 7.000 ευρώ

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Χαμένο χρόνο και χρήμα, απειλές, μπράβοι, δικαστικοί επιμελητές και δικηγόροι συνθέτουν το ατελείωτο σίριαλ που «παίζεται» εδώ και χρόνια με πρωταγωνιστή έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θήβα ο οποίος «ψαρεύει» ανυποψίαστους καταναλωτές από το Διαδίκτυο με δέλεαρ τα… γραμμάτια!

Advertisement
Advertisement

Πάντως όπως φαίνεται το κόλπο του εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα είναι πλέον γνωστό σε ολόκληρο το Πανελλήνιο με την δημοσιοποίηση του θέματος από το NewsAuto.gr καθώς αυξάνεται η λίστα των καταναλωτών που καταγγέλλουν επώνυμα πως έχουν πέσει θύματα απάτης.

Ωστόσο μεταξύ των καταγγελιών ανακαλύψαμε πως ο επιτήδειος έμπορος έχει καταδικαστεί από Δικαστήριο αλλά όπως αποδείχθηκε όχι μόνο είναι έξω από την φυλακή αλλά δρα ανενόχλητος αυξάνοντας των αριθμό των θυμάτων του.

Όπως αποκλειστικά αναφέρει στο NewsAuto.gr ο κ. Δ.Χ. κατάφερε πριν από ένα χρόνο να καταδικάσει τον έμπορο από τη Θήβα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που του έχει επιδικάσει η έδρα του Δικαστηρίου ενώ έχει ξοδέψει επιπλέον πάνω από 7.000 ευρώ και νιώθει πραγματικά ανήμπορος να διεκδικήσει τα χρήματά του. Ειδικότερα η ιστορία του Δ.Χ. ξεκινά στα μέσα του 2014 όποτε και επισκέφθηκε το κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Θήβα για να δει από κοντά ένα αυτοκίνητο που τον ενδιέφερε.

Advertisement

Στο κατάστημα στη Θήβα αντίκρισε πολλά υπερπολυτελή μοντέλα τα οποία κόστιζαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν του ανήκαν και κάτοχος πολλών εξ αυτών εμφανίζονταν μια εταιρεία αυτοκινήτων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.

Ο έμπορος αυτοκινήτων της Θήβας μάλιστα κυκλοφορούσε με υπερπολυτελή πολύ ακριβά μοντέλα τα οποία δεν διέθεταν πινακίδες κυκλοφορίας, ούτε πινακίδες ΔΟΚ, τόσο στην περιοχή της Θήβας όσο και της Αττικής και όταν ο κ. Δ.Χ. τον ρώτησε πως κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες εκείνος του αποκρίθηκε πως ο ένας του θείος είναι Διοικητής στην Τροχαία της Αθήνας και ο άλλος συγγενής του είναι Ταξίαρχος στη ΓΑΔΑ!

Advertisement

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής μετέβη στη Θήβα γιατί ήθελε να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Fiat Grande Punto T-Jet έναντι του ποσού των 6.075 ευρώ δίνοντας προκαταβολή 2.225 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 3.850 ευρώ θα εξοφλούνταν σε 48 δόσεις.

Η παραγγελία έγινε στις 20 Μαΐου 2014 και η παράδοση του οχήματος θα γίνονταν στις 27 Μαΐου 2014. Μάλιστα όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας η προκαταβολή των 2.225 ευρώ εισπράχθηκε από τον έμπορο της Θήβας στις 21 Μαΐου 2014.

Εκεί καταγράφηκε η πρώτη καθυστέρηση αλλά ο έμπορος της Θήβας έπεισε τους ανυποψίαστους καταναλωτές πως το αυτοκίνητο θα μεταβιβάζονταν σε εκείνους έως τις 5 Ιουνίου 2014. Βέβαια καμία μεταβίβαση δεν έγινε και όταν παρήλθε η ημερομηνία που θα αποκτούσαν το αυτοκίνητο οι καταναλωτές επικοινώνησαν με το κατάστημα και ο έμπορος ξεκίνησε τις απειλές!

Advertisement

Μετά από μία εβδομάδα ενοχλήσεων ο έμπορος απαντούσε με απειλές και τελικά στις 13 Ιουνίου 2014 απάντησε στον κ. Δ.Χ. πως το αυτοκίνητο για το οποίο είχαν δώσει προκαταβολή δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί λόγω νομικού προβλήματος με σύμβαση leasing και θα τους επιστρέψει τις συναλλαγματικές και την προκαταβολή. Ωστόσο ο επιτήδειος έμπορος επέστρεψε, παρουσία μπράβου τις συναλλαγματικές αλλά όχι την προκαταβολή των 2.225 ευρώ.

Ο κ. Δ.Χ. δεν έκανε πίσω και ξεκίνησε ένα μεγάλο αγώνα επιστροφής της προκαταβολής από τότε και εν τέλει δικαιώθηκε στις 6 Απριλίου 2017 όποτε και το δικαστήριο καταδίκασε μεν τον έμπορο της Θήβας χωρίς όμως να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ ο καταναλωτής!

Παράλληλα παρά το γεγονός της καταδίκης ο έμπορος της Θήβας συνεχίζει να έχει κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων και να εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές.
Ο κ. Δ.Χ. όλα αυτά τα χρόνια έλαβε εισαγγελικές παραγγελίες και έψαξε τον επιτήδειο έμπορο από την Εφορία μέχρι το Κτηματολόγιο και ανακάλυψε πραγματικά εντυπωσιακά πράγματα.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες πως από την στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση δεν υπάρχει Φορολογικό Απόρρητο! Με αυτό το ατού μετέβη στην Εφορία όπου ανακάλυψε πως ο εν λόγο έμπορος στη Θήβα δεν έχει κανέναν απολύτως τραπεζικό λογαριασμό ενώ παράλληλα οι συμβάσεις που δίνει στους πελάτες του αναγράφουν διαφορετικά ποσά από εκείνα που πληρώνουν δημιουργώντας φοροδιαφυγή!

Η εμπορία αυτοκινήτων εμφανίζεται να έχει δύο έδρες η μία εκ των οποίων αφορά σε ένα κατάστημα μόλις 10 τ.μ. του οποίου τα ρολά έχουν να ανοίξουν για περισσότερα από 10 χρόνια!

Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταθέτουν τα χρήματα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές δεν ανήκει σε εκείνον αλλά σε κάποια γυναικεία ονόματα τα οποία αποδείχθηκε στην πορεία ότι ανήκουν στη σύζυγό του. Ο έμπορος έχει στην κατοχή του κάποια ακίνητα αλλά είναι όλα δεσμευμένα από τις τράπεζες ενώ τα αυτοκίνητα που έχει στο όνομά του εμφανίζονται ανασφάλιστα!

Ο κ. Δ.Χ. έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 7.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα, για έλεγχο ακίνητης περιουσίας, για έλεγχο στις τράπεζες και διαπίστωση ύπαρξης λογαριασμών, δικαστικούς επιμελητές με επιπλέον τις 2.225 ευρώ.

Επίσης αν θελήσει να κατασχέσει τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στην κατοχή του επιτήδειου εμπόρου θα πρέπει να πληρώσει ντεντέκτιβ για να ανακαλύψει που είναι σταθμευμένα τα οχήματα, να πληρώσει τον δικαστικό επιμελητή, να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, να πληρώσει τον γερανό μεταφοράς των οχημάτων, να πληρώσει το πάρκινγκ μέχρι να οριστεί η ημερομηνία του πλειστηριασμού τους και μέχρι τότε να πληρώνει το ημερήσιο χώρο στάθμευσης και βέβαια τα έξοδα του δικηγόρου.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να δαπανήσει επιπλέον 2.500 ευρώ με ένα αβέβαιο αποτέλεσμα.

Και να φανταστεί κανείς ότι ο κ. Δ.Χ. έχει ήδη πληρώσει περίπου 10.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που ποτέ δεν απέκτησε και έχασε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του για να «κυνηγήσει» τον επιτήδειο έμπορο της Θήβας.

Βέβαια αντί οι Αρχές και το Κράτος να στηρίξουν τον ανυποψίαστο καταναλωτή και να κινηθούν εναντίον του επιτήδειου εμπόρου μετά την καταδικαστική του απόφαση τον έχουν αφήσει να δρα ανενόχλητος «ψαρεύοντας» καθημερινά τα επόμενα θύματά του από το Διαδίκτυο.

Ωστόσο ο κ. Δ.Χ. δεν καταθέτει τα όπλα και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι κυνηγούν τον επιτήδειο έμπορο της Θήβας ώστε να καταθέσουν όλοι μαζί στον Εισαγγελέα εναντίον του για σύσταση συμμορίας και απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Τον λόγο λοιπόν έχουν οι Δικαστικές Αρχές να σταματήσουν τον αδίστακτο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα που κυκλοφορεί τα super cars χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας…