Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Karma GT Pininfarina: Για μοντέρνους ρομαντικούς…

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Karma GT Pininfarina: Για μοντέρνους ρομαντικούς…

ΝΕΑ

Karma GT Pininfarina: Για μοντέρνους ρομαντικούς…

ΝΕΑ

Οι εταιρίες Karma και Pininfarina αποκάλυψαν το από κοινού νέο δίθυρο GT στη Σαγκάη, βασισμένο στο υβριδικό Karma Revero, το οποίο αναμένεται να σπάσει καρδιές στην από κει όχθη του Ατλαντικού.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό είναι το νέο Karma GT Pininfarina. Επισήμως αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης και θα αποτελέσει μέρος του προιοντικού προγράμματος blitz της Karma με στόχο να προωθήσει την κορυφαία μάρκα και να την κάνει να ανταγωνιστεί τις Tesla και NIO. Ουσιαστικά, το Karma GT Pininfarina είναι μια ανανεωμένη έκδοση του sedan Karma Revero, με φρέσκο στυλ που επιμελήθηκε η Pininfarina. Το εξωτερικό έχει υποστεί μια δραστική επανεξέταση του σχεδιασμού με έναν πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα, προβολείς LED, δύο λιγότερες πόρτες και ένα ανασχεδιασμένο πίσω άκρο. Στο εσωτερικό, το πρωτότυπο υιοθετεί ένα επικαιροποιημένο τιμόνι με τρεις ακτίνες, καπιτονέ ταπετσαρία, λευκό δέρμα και πολυτελείς λεπτομέρειες. Ο πίνακας οργάνων είναι σχεδόν πανομοιότυπος με το σαλόνι του Revero, μοιράζεται την ίδια μεσαία οθόνη ψυχαγωγίας και τα ψηφιακά όργανα binnacle. Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία σχετικά με τον κινητήρα του GT αλλά, δεδομένου ότι βασίζεται στο Karma Revero, αναμένουμε ότι θα τροφοδοτείται από το ίδιο ζεύγος ηλεκτροκινητήρων που έχουν τοποθετηθεί πίσω, επικουρούμενος και από βενζινοκινητήρα. Στο Revero, αυτό το σύστημα παράγει 400PS και 1.330Nmροπής, επιτρέποντας συνολική αυτονομία 483 km.

Advertisement
Advertisement

Η Pininfarina ισχυρίζεται ότι το Karma GT σηματοδοτεί τη δέσμευσή του στην κινεζική αγορά. Από το 1996, η ιταλική εταιρία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Κινέζους κατασκευαστές όπως η Dongfeng και ο όμιλος GAC, καθώς και τα πιο πρόσφατα εγχώρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Σήμερα, η εταιρία διαθέτει ένα καθιερωμένο στούντιο σχεδιασμού στη Σαγκάη ικανό να προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την αρχιτεκτονική και το βιομηχανικό σχεδιασμό.