Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα ήταν το supercar της Rolls-Royce

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι θα ήταν το supercar της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα ήταν το supercar της Rolls-Royce

ΝΕΑ

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει αμέτρητες εκτελέσεις με Rolls-Royce που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ακόμη και pick up έφτιαξαν. Τι γίνεται όμως με ένα supercar;

Advertisement
Advertisement

Σύγχρονα supercar όπως η McLaren GT έχουν αποδείξει ότι υπάρχει περιθώριο στην αγορά για μια πιο ήπια κατασκευή με τον κινητήρα στο κέντρο για ένα λίγο πιο άνετο ταξίδι. Επομένως, ρωτάμε ξανά, πρέπει η Rolls-Royce να δημιουργήσει ποτέ το δικό της supercar;

Παρόλο που σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί, ο σχεδιαστής Rain Prisk έκανε μια προσπάθεια να αποκαλύψει πως θα έδειχνε το υπέρ-αυτοκίνητο της Rolls-Royce. Το Wraith του 2020 είναι το πιο κοντινό προϊόν από την εταιρεία που θα μπορούσατε εύλογα να ονομάσετε “σπορ αυτοκίνητο”, αλλά αυτή η απόδοση φαίνεται πολύ πιο επιθετική, διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα της επωνυμίας.

Ονομάζεται απλά “Rolls-Royce Supercar”, ενώ ο καλλιτέχνης καθορίζει ακόμη και πόσο λίγο πιστεύει ότι μια τέτοια δημιουργία θα μπορούσε ποτέ να είναι βιώσιμη για παραγωγή. “Ίσως ο πιο άσκοπος σχεδιασμός που έχω κάνει, δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο για να υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο”, είπε στα κοινωνικά μέσα. «Είχα έναν δύσκολο χρόνο να προσπαθήσω να συνδυάσω τις κλασικές γραμμές της Rolls-Royce με τη διάταξη του κινητήρα στη μέση, αλλά είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Θα ήταν το πιο κλασικό supercar και είμαι οπαδός τέτοιων ιδεών».

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση του διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα της Rolls-Royce και το “Spirit of Ecstasy”, αλλά το συνολικό μέγεθος έχει συρρικνωθεί, ενώ, η πιθανή τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 322 km/h. Φανταζόμαστε ότι η ισχύς θα προερχόταν από ένα τοποθετημένο στο κέντρο κινητήρα Twin-turbocharged Rolls-Royce V12 που θα παράγει τουλάχιστον 600 ίππους. Με τον κινητήρα να κάθεται στο μέσο του πλαισίου, εξοικονομείται αρκετός και πολύτιμος χώρος στο εμπρός τμήμα, καθιστώντας το supercar της Rolls-Royce κατάλληλο για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Εάν μια τέτοια δημιουργία έμπαινε ποτέ στην παραγωγή, η τιμή πιθανότατα θα ξεπερνούσε τα 462.000 ευρώ.