Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Audi RS 5 Avant

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Audi RS 5 Avant

ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Audi RS 5 Avant

ΝΕΑ

Ο αντικαταστάτης του RS 4 Avant θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 12 μηνών, αλλά κάποιοι μετρ στην επεξεργασία εικόνας φρόντισαν να μας δώσουν από τώρα μία πρώτη εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Τα station wagon υψηλών επιδόσεων είναι ένα από τα πεδία δράσης που πρωταγωνιστεί η Audi. Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ίνγκολσταντ έχει ήδη δρομολογήσει την αντικατάσταση του RS 4 Avant με το RS 5 Avant, χωρίς όμως να έχει δημοσιοποιήσει κάποιο σημαντικό στοιχείο.

Ωστόσο, ο γραφίστας Kelsonik από το ρωσικό Kolesa σχεδίασε τη μορφή του νέου μοντέλου, βασιζόμενος στις φωτογραφίες του πρωτότυπου που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των δοκιμών του.

Από ό,τι φαίνεται και στη μακέτα, αναμένουμε ένα πιο χαμηλό και πιο επιμηκυμένο σε πλάτος προφίλ συγκριτικά με το RS 4 Avant. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα θα είναι αρκετά φαρδύτερη και οι εισαγωγές αέρα μεγαλύτερες, ενώ η σχεδίαση των προβολέων είναι πιο λεπτή.

Advertisement
Advertisement

Στα πλαϊνά, διακρίνονται οι λαβές που είναι πλέον ενσωματωμένα στο αμάξωμα και τα τονισμένα μαρσπιέ. Στην τελείωμα της οροφής ξεχωρίζει μία μικρή αεροτομή, ενώ οι τροχοί μοιάζουν να εξέχουν περισσότερο.

Το πίσω μέρος φαίνεται αρκετά αλλαγμένο, με τα φωτιστικά σώματα LED να έχουν νέα μορφή, την ώρα που μία LED μπάρα γεφυρώνει τα φώτα. Ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος διαχύτης είναι αρκετά εμφανής και οι απολήξεις έχουν έρθει κοντύτερα.

Το νέο Audi RS 5 Avant αναμένεται να διατηρήσει τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων του RS 4 Avant, συνδυάζοντάς τον όμως με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία.

Advertisement

Συνεπώς, θα μιλάμε για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που η ισχύς του θα ξεπερνά τους 670 ίππους, πολύ περισσότεροι από τους 444 του προκατόχου του.

Η παρουσίαση του Audi RS 5 Avant αναμένεται είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους, είτε στις αρχές του 2025 και το λανσάρισμά του στις αγορές το 2026.

Advertisement