Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάντε δική σας μια πριγκιπική Rolls-Royce

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάντε δική σας μια πριγκιπική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Κάντε δική σας μια πριγκιπική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Αν έχετε βάλει στο μάτι την απόκτηση μιας κλασικής Rolls-Royce, τότε μάλλον έχετε μπροστά σας μια πολύ καλή ευκαιρία. Στην ερχόμενη δημοπρασία του βρετανικού οίκου Coys θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε δική σας μια Silver Cloud II. Πέρα από άριστη η συγκεκριμένη βρετανική λιμουζίνα έχει και γαλαζοαίματους δεσμούς. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Silver Coud II που βλέπετε στις οθόνες σας είναι μοντέλο του 1960 και για αυτό το λόγο φέρει τον νέο τότε V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων. Με τους αριθμούς να έχουν μικρή σημασία όταν μιλάμε για κλασική Rolls-Royce να πούμε απλά ότι το εν λόγω μοτέρ προσέφερε περισσότερη ροπή και καλύτερες επιταχύνσεις σε σχέση με το σύνολο που αντικατέστησε.

Άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, τα οποία και δεν ήταν και τόσο διαδεδομένα πριν από σχεδόν 60 χρόνια είναι το air condition, τα ηλεκτρικά παράθυρα αλλά και το υδραυλικό τιμόνι, αλλά και μια μεγάλη ηλιοροφή.

1960-rolls-royce-silver-cloud-prince-chula-640

Advertisement
Advertisement

Η Silver Cloud II παραδόθηκε καινούρια στον πρίγκηπα Chula της Ταϊλάνδης, ο οποίος έτρεφε μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα και τους αγώνες, όπως και ο ξάδερφός του, πρίγκηπας Bira, αφού και οι δυο τους ήταν αγωνιζόμενοι ιδιώτες.

Το μπλε χρώμα του αυτοκίνητο ήταν παραγγελία του πρίγκηπα Chula και στην ίδια χρωματική λογική ακολουθεί και το εσωτερικό. Εκεί θα βρείτε και ένα μίνι μπαρ ειδικά για σαμπάνιες, ενώ στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν και έξι χειροποίητες βαλίτσες ειδικά για την συγκεκριμένη Silver Cloud II.

Η βρετανική λιμουζίνα είναι σε άριστη κατάσταση και αναμένεται να πιάσει μια τιμή μεταξύ 65.000-85.000 λιρών Αγγλίας στην ερχόμενη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στην Μ. Βρετανία.