Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανονικά θα διεξαχθεί η έκθεση του Ντιτρόιτ

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κανονικά θα διεξαχθεί η έκθεση του Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Κανονικά θα διεξαχθεί η έκθεση του Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Η είδηση για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης του δήμου του Ντιτρόιτ σόκαρε πολλούς, όχι όμως όσους γνώριζαν σε τι κατάσταση είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια η πόλη του Μίσιγκαν. Το χρέος των 20 δισ. δολαρίων τρομάζει, όταν αφορά ένα δήμο. Το Ντιτρόιτ, πόλη-φάντασμα σήμερα, έχει ταυτιστεί με την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, αφού εκεί βρίσκεται η έδρα των Big Three: General Motors, Ford, Chrysler.

Advertisement
Advertisement

Η σημαντικότερη έκθεση αυτοκινήτου στη βόρεια Αμερική διεξάγεται εκεί κάθε Ιανουάριο (το 2014 από τις 13 έως τις 26 του μήνα) και ήταν φυσιολογικό τα νέα για χρεοκοπία του Ντιτρόιτ να προκαλέσουν ανησυχία για την τύχη του NAIAS (North American International Auto Show). Τα στελέχη της διεθνούς έκθεσης έσπευσαν πάντως να καθησυχάσουν τους κατασκευαστές και τους φίλου του αυτοκινήτου: «Η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά και θα είναι όπως πάντα εντυπωσιακή. Ο εκθεσιακός χώρος δεν χρηματοδοτείται από το δήμο και άρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η θετική επίδραση της έκθεσης αυτοκινήτου στην τοπική οικονομία υπολογίζεται σε 350 εκατ. δολάρια ετησίως», ανέφερε ο Ροντ Άλμπερτς, εκτελεστικός διευθυντής του NAIAS.

Μιλώντας στην εφημερίδα USA TODAY, ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις δεν επηρεάζουν άμεσα τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. «Είναι πολύ απλά ένα θέμα μακροοικονομίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν τα πήγαινε καλά. Χάθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας και ως αποτέλεσμα συρρικνώθηκε η φορολογική βάση», σχολίασε ο Νταν Άκερσον. «Όσο πιο γρήγορα επανέλθει η ανάπτυξη, τόσο το καλύτερο για την πόλη και την αυτοκινητοβιομηχανία».