Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάμερα κατέγραψε σχεδόν 60.000 παραβάσεις ταχύτητας σε 2 εβδομάδες!

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάμερα κατέγραψε σχεδόν 60.000 παραβάσεις ταχύτητας σε 2 εβδομάδες!

ΝΕΑ

Κάμερα κατέγραψε σχεδόν 60.000 παραβάσεις ταχύτητας σε 2 εβδομάδες!

ΝΕΑ

Οι κάμερες ελέγχου της ταχύτητας είναι ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας, όμως αυτό που συνέβη σε ένα χωριό της Ιταλίας δεν έχει προηγούμενο, αφού μέσα σε 2 εβδομάδες η εκεί κάμερα ταχύτητας κατέγραψε 58.568 παραβάσεις. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει το BBC, ο δήμαρχος του χωριού Acquetico στην Pieve di Teco της Ιταλίας αποφάσισε να εγκαταστήσει μια σταθερή κάμερα ταχύτητας, ύστερα από παράπονα των μόλις 120 κατοίκων για αυτοκίνητα που περνούσαν με πολύ υψηλές ταχύτητες από το χωριό.

Η κάμερα αυτή εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 13 Σεπτεμβρίου, με τα αποτελέσματα να είναι πραγματικά εξωπραγματικά. Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες καταγραφές, η κάμερα βεβαίωσε… 58.568 παραβάσεις ταχύτητας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h, όμως με βάση τα αποτελέσματα τα μισά από τα αυτοκίνητα που πέρασαν από την κάμερα μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, καταγράφηκαν με υψηλότερη ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, το ρεκόρ το έχει ένας οδηγός που πέρασε από εκεί στις 16:19 το μεσημέρι στις 22 Σεπτεμβρίου, με την κάμερα να καταγράφει ταχύτητα 135 km/h. Αρκετές δεκάδες καταγραφές αφορούσαν και αυτοκίνητα με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 100 km/h.

Πλέον, όλες αυτές οι κλίσεις θα σταλούν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων για να πληρώσουν το αντίστοιχο πρόστιμο. Πάντως, ο δήμαρχος του Acquetico δήλωσε ότι μετά από αυτά τα αποτελέσματα η κάμερα θα παραμείνει για αρκετά χρόνια στην πόλη, αφού στόχος του δεν είναι τόσο το πρόστιμο, όσο να προστατεύσει την κοινότητά του από τα οχήματα που κινούνται με πολύ υψηλή ταχύτητα.