Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας αδειάζει τις τσέπες

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας αδειάζει τις τσέπες

ΝΕΑ

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας αδειάζει τις τσέπες

ΝΕΑ

Έξαλλοι οι οδηγοί που περνανε από εκεί,  με κάμερα ελέγχου ταχύτητας που τους έχει… γδύσει.

Advertisement
Advertisement

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν θεσπιστεί πλέον οι κάμερες ελέγχου της ταχύτητας, τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και σε αστικές περιοχές προκειμένου να μπουν όρια στους οδηγούς που… βιάζονται. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας παρόλα αυτά, μια κάμερα ελέγχου ταχύτητας έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους οδηγούς.

Η κάμερα βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή του Σίδνεϊ και λειτουργεί 365 μέρες, 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς σταματημό. Αυτό έχει προκαλέσει ταραχή καθώς περισσότεροι από 14.000 οδηγοί έχουν λάβει ειδοποίηση για πρόστιμο υπερβολικής ταχύτητας που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν. Το όριο ταχύτητας από την άλλη είναι 30 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα ταμεία της πόλης να έχουν γεμίσει με σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε διάστημα 7 μηνών, ωστόσο οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν κατάργηση ή αλλαγή των ορίων της κάμερας.

Όπως είναι φυσιολογικό οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν να αλλάξει κάτι στο σημείο. Οι επικεφαλής του West South Wales αποφάσισαν λοιπόν να παρέμβουν και από την επόμενη χρονιά το όριο ταχύτητας θα ανέβει στα 40 χλμ/ώρα. Μάλιστα, μέχρι να γίνει η αλλαγή όσοι περνούν από το σημείο και ξεπερνούν το όριο των 30 χλμ/ώρα, αλλά είναι κάτω από τα 40 χλμ/ώρα θα λαμβάνουν μόνο μια ειδοποίηση και όχι πρόστιμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα είναι έτοιμη η De Tomaso P900;
Audi RS 6 & RS 7 performance με 630 άλογα!
Πόσες εταιρείες θα απαρτίζουν την BYD;

Advertisement