Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Καλιφόρνια: Ηλεκτρικό το 1 στα 10 καινούργια αυτοκίνητα

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλιφόρνια: Ηλεκτρικό το 1 στα 10 καινούργια αυτοκίνητα

Mobility

Καλιφόρνια: Ηλεκτρικό το 1 στα 10 καινούργια αυτοκίνητα

Mobility

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, καταδεικνύουν την τάση προς τα ηλεκτρικά– plug-in και υδρογονοκίνητα- που μοιάζουν έστω και με αργό ρυθμό να κερδίζουν έδαφος. Συνολικά, στην Καλιφόρνια πουλήθηκαν 59.000 ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και υδρογονοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Advertisement
Advertisement

Το νούμερο αυτό, αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς που ξεπερνά έστω και λίγο το 9% του συνόλου της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων της Πολιτείας. Το Tesla Model Y ήταν το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις την πολιτεία, με 15.265, με το Tesla Model 3 στη δεύτερη θέση με 14.536 πωλήσεις. Το Chevrolet Bolt EV ακολούθησε με μεγάλη διαφορά, σημειώνοντας 5.252 πωλήσεις. Πρώτο μεταξύ των plug-in υβριδικών μοντέλων και τέταρτο στην κατάταξη βρέθηκε το Toyota Prius Prime, με 4.081 πωλήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Tesla Model 3 είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια, με περισσότερα από 144.000 ταξινομημένα εκεί. Εκπληκτικά είναι και τα νούμερα που αφορούν στις υποδομές, μια και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου εγκαταστάθηκαν 3.000 νέοι κοινόχρηστοι φορτιστές και δύο σταθμοί τροφοδοσίας υδρογόνου στην Καλιφόρνια, διαμορφώνοντας τα συνολικά νούμερα σε 74.443 φορτιστές και 47 σταθμούς υδρογόνου αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια μιλάμε για την πλέον προηγμένη πολιτεία των ΗΠΑ σε αυτό τον τομέα, μια και όπως καταδεικνύουν τα νούμερα, στην Καλιφόρνια καταλήγει το 45% των εθνικών πωλήσεων αυτοκινήτων plug-in το πρώτο τρίμηνο.

Υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί για το 2035, όπου οι αρχές θέλουν να έχει καταργηθεί η κυκλοφορία των συμβατικών αυτοκινήτων και να έχουν αντικατασταθεί όλα με άλλα μηδενικών εκπομπών. Τα τελευταία, αποτελούν αυτή τη στιγμή μόλις το 2% του συνολικού όγκου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Καλιφόρνια, καθώς είναι περίπου 636.000 οχήματα μέσα σε ένα σύνολο 28 εκατομμυρίων οχημάτων (στην Καλιφόρνια όπου ο πληθυσμός είναι 39,5 εκατομμύρια).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέντε ξεχωριστά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα το Μάρτιο
Ιδού τα… ελληνικά Tesla!
Δοκιμάζοντας το Tesla Model 3 Long Range

Advertisement