Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το «καυτό» Audi S1 κοντά μας το 2019

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «καυτό» Audi S1 κοντά μας το 2019

ΝΕΑ

Το «καυτό» Audi S1 κοντά μας το 2019

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του νέας γενιάς premium σουπερμίνι της Audi A1, με τον κωδικό S1, αναμένεται να λανσαριστεί προς τα τέλη του 2019, εφοδιασμένη με τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο κινητήρα TFSI, ο οποίος για την περίσταση θα διαθέτει αυξημένη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το νέο Audi S1 έχει σαν στόχο την κορυφή της κατηγορίας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την απόδοση του κινητήρα, που κατά πάσα πιθανότητα θα αγγίζει τους 250 ίππους. Η ισχύς θα μεταφέρεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συνεκτικού συμπλέκτη της Haldex, ενώ βελτιωμένες θα είναι και οι επιδόσεις, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Σε αυτό θα συμβάλλει σημαντικά και η ελαφρύτερη πλατφόρμα MQB A0, επάνω στην οποία θα βασίζεται το νέο S1, αντικαθιστώντας την παλαιότερη PQ25, που θα προσφέρει και μεγαλύτερη ακαμψία στο αμάξωμα. Επίσης, το νέο Audi S1 θα προσφέρεται με ενεργητική ανάρτηση, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά.

fff57ae1-2019-audi-a1-05-chariatis-530

Διαφορετική είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του όπου κυριαρχεί μία κομψή οθόνη αφής, η οποία φιλοξενεί τις λειτουργίες του infotainment ΜΜΙ που περιλαμβάνει τα λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto. Ο πίνακας οργάνων του νέου S1 θα είναι ψηφιακός υιοθετώντας το γνώριμο σχεδιασμό Virtual Cockpit, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει το σύστημα πλοήγησης Google Earth που προσφέρει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία και το εξελιγμένο ηχοσύστημα της Bang & Olufsen.

Advertisement

98e0ae27-2019-audi-a1-02-chariatis-640