Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καυτή έκδοση AMG θα αποκτήσει η Mercedes-Benz GLS

Ελλάδα 21:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καυτή έκδοση AMG θα αποκτήσει η Mercedes-Benz GLS

ΝΕΑ

Καυτή έκδοση AMG θα αποκτήσει η Mercedes-Benz GLS

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα των SUV της Mercedes-Benz, η νέα GLS, πολύ σύντομα θα αποκτήσει σπορ έκδοση AMG ενώ δεν αποκλείεται και μια υπερπολυτελής εκδοχή με τα σήματα της Maybach.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας GLS τα αφεντικά της Mercedes επιβεβαίωσαν πως σύντομα θα δούμε μια Mercedes-AMG GLS καθώς η ζήτηση της αγοράς για τέτοια μοντέλα είναι ιδιαίτερα έντονη. Όμως η γρήγορη εκδοχή της GLS δεν είναι η μόνη πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τον Δρ. Andreas Zygan, προϊστάμενο του τμήματος SUV της Mercedes, ο χαρακτήρας και πολύ περισσότερο η άνεση, η πολυτέλεια και η τεχνολογική αρτιότητα την οποία έχει αγγίξει η GLS δίνουν το έναυσμα για την περεταίρω αξιοποίησή της και σε άλλα project. Μεταξύ άλλων λοιπόν σημείωσε πως η βασισμένη στην GLS, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury που παρουσιάστηκε ως πρότυπο στην έκθεση του Πεκίνου το 2018 είναι πιθανό να βρει τελικά το δρόμο για την παραγωγή. Οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις τάσεις και από την ζήτηση που θα δείξει η αγορά.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο Zygan απέκλεισε την πιθανότητα να δούμε μια ηλεκτρική έκδοση της GLS καθώς όπως τόνισε η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται σε αυτή δεν έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της ηλεκτρικής τεχνολογίας ενώ επιπλέον η ζήτηση για τέτοια ηλεκτρικά μοντέλα είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει την εξέλιξή τους.