Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καύσωνας: Το ΣΟΚ του Λίβα έρχεται

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καύσωνας: Το ΣΟΚ του Λίβα έρχεται

ΝΕΑ

Καύσωνας: Το ΣΟΚ του Λίβα έρχεται

ΝΕΑ

Ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κατάσταση του καιρού την προσεχή Τετάρτη λόγω του λίβα που θα επικρατήσει.

Advertisement
Advertisement

Οι καύσωνες θα φτάσουν στο τέλος τους, και οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου δείχνουν μια ελαφρά υποχώρηση της θερμοκρασίας.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για την κατάσταση του καιρού την προσεχή Τετάρτη. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η ημέρα θα αποτελέσει την “τελευταία αλλά και πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λιβα μέχρι σήμερα”.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει επίσης πως μετά τον καύσωνα, θα προκύψουν κάποιες αστάθειες σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό σημαίνει πως ο καιρός θα παρουσιάσει κάποιες μεταβολές.

Advertisement
Advertisement

Στο μετεώγραμμα που παρέθεσε, καταγράφεται η πορεία της θερμοκρασίας έως και τις 2 Αυγούστου, δίνοντάς μας έτσι μια προοπτική για τις μελλοντικές καιρικές συνθήκες.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:
Φίλες και φίλοι! Ορατό μεν είναι επιτέλους το τέλος του καύσωνα, με την ερχόμενη όμως Τετάρτη, 26 Ιουλιόυ να αποτελεί κατα την ταπεινή μου άποψη, την τελευταία αλλά και την πιο επικίνδυνη καιρικά μέρα από πλευράς καύσωνα και λιβα μέχρι σήμερα! Απο κει και μετά υπαρχουν ενδείξεις και για κάποια αστάθεια σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις επεξηγήσεις στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!
Advertisement

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:
α. στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
β. στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο vs καύσωνας: Τι μπορεί να συμβεί
Μοτοσικλέτα: 5 tips για οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα
80 βαθμούς πιάνουν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα με τον καύσωνα (+video)

 

 

Advertisement