Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Grand Cherokee Trackhawk: Ρεκόρ με 280 χλμ./ώρα στον πάγο

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Grand Cherokee Trackhawk: Ρεκόρ με 280 χλμ./ώρα στον πάγο

ΝΕΑ

Jeep Grand Cherokee Trackhawk: Ρεκόρ με 280 χλμ./ώρα στον πάγο

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο Jeep Grand Cherokee Trackhawk των 710 ίππων κατάφερε να τραβήξει πάνω του ξανά τα φώτα της δημοσιότητας. Στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη πραγματοποίησε νέο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο στην κατηγορία των SUV αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα η προσπάθεια των ανθρώπων της Jeep έλαβε μέρος στην Ρωσία κατά το ετήσιο φεστιβάλ ταχύτητας “Baikal Ice Motor Sports” που πραγματοποιείται στην ομώνυμη λίμνη.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Jeep, το Grand Cherokee Trackhawk αξιοποίησε στο έπακρο τον μεγάλο υπετροφοδοτούμενο V8 των 6,2 λίτρων και 710 ίππων αλλά και το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Trac που φέρει για αυτή την αρκετά επικίνδυνη απόπειρα: η παγωμένη επιφάνεια της Βαϊκάλης καλύπτεται την ημέρα και από ένα λεπτό στρώμα νερού που δυσχεραίνει περαιτέρω την κατευθυντικότητα του οχήματος.

Για να είναι έγκυρα τα ρεκόρ που αποπειράθηκε να σπάσει το Grand Cherokee Trackhawk έπρεπε να διανύσει μια απόσταση ενός χιλιομέτρου, για την μέτρηση της μέγιστης μέσης ταχύτητας με rolling start, ενώ ένα χιλιόμετρο ήταν και η απόσταση που έπρεπε να διανύσει από στάση, για να μετρηθεί και σε αυτή την δοκιμασία η μέση μέγιστη ταχύτητα. Παράλληλα έπρεπε να διανύσει αυτή την απόσταση και προς τις δύο κατευθύνσεις της “διαδρομής” που φτάνει συνολικά τα 12 χλμ., μήκος απαραίτητο ώστε να υπάρχει επαρκής χώρος για την επιτάχυνση αλλά και την ασφαλή επιβράδυνση του οχήματος.

Advertisement

Το Grand Cherokee Trackhawk λοιπόν κατάφερε να αναπτύξει μέγιστη μέση ταχύτητα 257 χλμ./ώρα στο χιλιόμετρο με rolling start, ένα νούμερο που φαντάζει ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακό από τα 280 χλμ./ώρα. της μέγιστης ταχύτητας που μέτρησαν τα όργανα των κριτών. Παράλληλα από στάση η μέση μέγιστη ταχύτητα ξεπέρασε σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jeep τα 100 χλμ./ώρα. Αν σας φαίνονται λίγα να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το SUV της Jeep έφερε συμβατικά ελαστικά (όχι αγωνιστικά με μεγάλα σε μήκος καρφιά), κατάλληλα ωστόσο για οδήγηση σε αυτές της συνθήκες.

Advertisement

Το ρώσικο φεστιβάλ ταχύτητας στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την παρθενική του εμφάνιση το 2011 και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 20 σχετικά ρεκόρ στο πάγο σε διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων. Όλα τα περάσματα πραγματοποιούνται πάνω στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης με τους διοργανωτές να ελέγχουν και να αφαιρούν από την διαδρομή οποιαδήποτε ανωμαλία μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την συγκέντρωση πάγου-χιονιού φυσικά για λόγους ασφάλειας. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από κριτές εγκεκριμένους από την Ρώσικη Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, ενώ ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τις μετρήσεις έχει την την έγκριση της FIA. Παράλληλα οι ίδιες οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA.