Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Compass e-Hybrid: Κομψός λάτρης της περιπέτειας

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Compass e-Hybrid: Κομψός λάτρης της περιπέτειας

ΝΕΑ

Jeep Compass e-Hybrid: Κομψός λάτρης της περιπέτειας

ΝΕΑ

Η Jeep προσθέτει την έκδοση Altitude στο νέο Compass e-Hybrid δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους λάτρεις της περιπέτειας.

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία της Jeep ανέκαθεν είχε να κάνει με την περιπέτεια, την ανθεκτικότητα και την έντονη σύνδεση με τη φύση. Στο πέρασμα των ετών όλα τα μοντέλα της Jeep είχαν έντονα τα παραπάνω στοιχεία προσφέροντας ανεπανάληπτες στιγμές στους οδηγούς και κυρίως στοχεύοντας πάντα στο επίκεντρο της ουσίας του αυτοκινήτου που είναι η ελευθερία.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εισβάλει νέες τεχνολογίες στον τομέα της αυτοκίνησης – όπως η ηλεκτροκίνηση – η Jeep έχει κινηθεί προσεκτικά έχοντας ως βασικό γνώμονα την αυθεντικότητα στα μοντέλα της. Ως μια εταιρεία που πάντα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις κατάφερε με ιδανικό τρόπο να συνδυάσει τα σύγχρονα συστήματα εξηλεκτρισμού με το DNA της μάρκας, περνώντας ομαλά και με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο στη νέα γενιά εξηλεκτρισμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επιτυχημένης μετάβασης είναι το νέο Jeep Compass e-Hybrid. Το νέο SUV της Jeep συνδυάζει άψογα δύο κόσμους, τον κόσμο της περιπέτειας και τον κόσμο της καθημερινής χρηστικότητας προσφέροντας στον οδηγό ένα σύνολο που μπορεί να του προσφέρει τα πάντα.

Το νέο Compass e-Hybrid έχει έναν δυνατό σχεδιαστικό χαρακτήρα ο οποίος παραμένει πιστός στην παράδοση της μάρκας. Το αμερικανικό SUV είναι μοντέρνο σχεδιαστικά έχοντας εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, έντονα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και δυναμικά στοιχεία που ξεκαθαρίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Οι σχεδιαστές διατήρησαν τη χαρακτηριστική και θρυλική γρίλια της Jeep στο εμπρός μέρος προσθέτοντας εκλεπτυσμένα LED φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Τα DRL φώτα ημέρας δίνουν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος συνδυάζοντας δυναμισμό και πολυτέλεια. Οι επιλογές των σχεδιαστών της Jeep έχουν δώσει μια αυθεντική προσωπικότητα στο Compass που αντικατοπτρίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμβληματική παράδοση της μάρκας στην κομψότητα και τον δυναμισμό.

Advertisement

Η Jeep πρόσθεσε στο Compass e-Hybrid την έκδοση Altitude η οποία προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού στον οδηγό και τους επιβάτες. Στην καμπίνα του Compass όλα είναι ευρύχωρα, άνετα και πρακτικά με έντονη την αίσθηση της πολυτέλειας. Ο οδηγός απολαμβάνει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα infotainment μέσω μιας οθόνης αφής 10,1 ιντσών. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες των συστημάτων του αυτοκινήτου και των συστημάτων ασφαλείας εμφανίζονται στην οθόνη 10,25 ιντσών που φροντίζει πάντα ο οδηγός να έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Advertisement

Το προηγμένο συστήματα συνδεσιμότητας θα φροντίσει να κάνει την παραμονή στο αυτοκίνητο ευχάριστη καλύπτοντας τις ανάγκες των επιβατών με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές να είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, οι μεγάλοι χώροι, τα άνετα καθίσματα και το τεράστιο πορτμπαγκάζ φροντίζουν για κάθε ταξίδι, μικρό ή μεγάλο.

Οι κορυφαίες τεχνολογικές δυνατότητες της Jeep αναδεικνύονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το σύστημα e-Hybrid. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων τούρμπο και έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW τα οποία συνδυαστικά αποδίδουν 130 ίππους και 240 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ενώ η μπαταρία είναι υδρόψυκτη 48V.

Τα οφέλη του συγκεκριμένου συστήματος είναι πολλαπλά καθώς προσφέρουν αθόρυβη ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου σε χαμηλές ταχύτητες και υποβοήθηση του θερμικού κινητήρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Όλα τα παραπάνω βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κινητήρα, δίνουν στον οδηγό μια άψογη εμπειρία υβριδικής τεχνολογίας, μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Όλα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν τις επιδόσεις οι οποίες συνεχίζουν να είναι δυναμικές. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε μόλις 10 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα.

Το νέο Jeep Compass e-Hybrid πλέον είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Altitude δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το κορυφαίο value for money με πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η τιμή της έκδοσης Altitude ξεκινάνε από τα 35.490 ευρώ και τα τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Jeep.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας
Το Jeep Avenger και σε νέα έκδοση e-Hybrid
Νέες εκδόσεις για τα Jeep Renegade και Compass