Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το… τέρας που λέγεται Jaguar F-Type

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το… τέρας που λέγεται Jaguar F-Type

ΝΕΑ

Video: Το… τέρας που λέγεται Jaguar F-Type

ΝΕΑ

Ένα βίντεο που… ξεσηκώνει δημιούργησε η Jaguar για να μας φτιάξει τη μέρα. Μέσα σε 152sec στριμώχνει όση αδρεναλίνη μπορεί να χωρέσει μία F-Type!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αντικείμενο του βίντεο είναι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου, χάρη στις μονάδες ισχύος και τη λοιπή τεχνολογία που κουβαλάει.

H F-Type λοιπόν εφοδιάζεται με τέσσερις supercharged κινητήρες που συνδυάζονται με προηγμένο ZF κιβώτιο 8 σχέσεων. Ένα 3λιτρο V6 απόδοσης 340 PS που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 260 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5.3 sec ενώ στην περίπτωση της F-Type S προσφέρει 40 επιπλέον PS βελτιώνοντας αισθητά της επιδόσεις (τελική 275 km/h).

Advertisement
Advertisement

Στην «S» υπάρχει και η επιλογή του χωρητικότητας 5.0 lt V8 που προσφέρει 495 PS, συνεπάγεται επίτευξη του 0-100 km/h σε μόλις 4.3 sec με «ταβάνι» στην ταχύτητα τα 300 km/h. Όμως στη κορυφή της γκάμας, στην F-Type R, μία αναβαθμισμένη έκδοση αυτής της μονάδας ισχύος, διαθέτει ισχύ της τάξης των 550 PS, με τα 0-100 να έρχονται ακόμα πιο γρήγορα, στα 4.2 sec και την τελική ταχύτητα να ορίζεται ξανά στο μαγικό αριθμό «300».

Όσο για το σύστημα εξάτμισης, έχοντας αντλήσει έμπνευση από τα αγωνιστικά της προγράμματα, η Jaguar έχει φροντίσει η F-Type να ακούγεται όπως αρμόζει σε ένα καθαρόαιμο επιδόσεων. Με το σπορ πακέτο «active sports exhaust» να είναι προαιρετικό στη «βασική» έκδοση και στάνταρ στις «S» και «R».

Advertisement

Όλα αυτά, με τους τεχνικούς της βρετανικής μάρκας να έχουν κάπου στο βάθος του μυαλού τους και την οικονομία, βελτιώνοντας τα επίπεδα κατανάλωσης κατά 5% με τη χρήση συστήματος start-stop.

Περισσότερα, πατώντας play!

Advertisement