Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική «επίθεση» από τον Όμιλο Hyundai

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδική «επίθεση» από τον Όμιλο Hyundai

ΝΕΑ

Υβριδική «επίθεση» από τον Όμιλο Hyundai

ΝΕΑ

To Hyundai Motor Group υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν Hyundai και Kia, έχει θέσει ξεκάθαρο στόχο να αποκτήσει «πράσινο» χαρακτήρα τα επόμενα χρόνια!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News, οι Κορεάτες θέλουν μέχρι το 2020 να έχουν 26 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα! Αυτή η λίστα θα αποτελείται από 12 υβριδικά, έξι PHEV, δύο EV και άλλα δύο οχήματα που θα κινούνται με καύσιμο το υδρογόνο!

Σχέδια τολμηρά και μεγαλεπήβολα, από έναν Όμιλο που έως τώρα περισσότερο «παρακολουθεί» παρά «πρωταγωνιστεί» σε ότι έχει να κάνει με τις πράσινες τεχνολογίες στην αυτοκίνητη.

Advertisement
Advertisement

Για να τον πετύχει το στόχο αυτό, το Hyundai Motor Group θα πρέπει να μοιράσει τεχνολογία σε όλο το εύρος της γκάμας, δηλαδή μοντέλα διαφορετικών διαστάσεων και απαιτήσεων.

Hyundai-Ioniq-US-B640

Όμως αυτό δεν θα είναι πρόβλημα αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του υπεύθυνου πράσινων τεχνολογιών της Hyundai, Lee Ki-Sang, που τονίζει πως όλοι οι ηλεκτροκινητήρες που χρησιμοποιούνται από τον όμιλο, έχουν την ίδια διάμετρο. Πράγμα που αποτελεί σωστή βάση για την αξιοποίηση τους σε όλη τη γκάμα.

Advertisement

Πάντως η «πράσινη» τριπλέτα του Hyundai Ioniq που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν οι Κορεάτες.