Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική επίθεση από τη Mercedes το 2019

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδική επίθεση από τη Mercedes το 2019

ΝΕΑ

Υβριδική επίθεση από τη Mercedes το 2019

ΝΕΑ

Τη φετινή χρονιά η Mercedes θα διευρύνει περισσότερο από ποτέ τις plug-in υβριδικές επιλογές των μοντέλων της, στοχεύοντας στο να φθάσει στα 10 μοντέλα του είδους μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement
Advertisement

Ήδη αυτή τη στιγμή στη γκάμα της εταιρείας υπάρχουν plug-in υβριδικές εκδόσεις (δηλαδή αυτές που φορτίζουν τη μπαταρία τους και από πρίζα) στις C-Class, E-Class και S-Class.

Ωστόσο μέσα στη χρονιά αναμένεται να δούμε επίσης αντίστοιχες εκδόσεις για τις GLC και GLE, αλλά και για την Mercedes A-Class, η οποία θα συνδυάσει έναν ηλεκτροκινητήρα 90 ίππων με τον 1.400άρη turbo κινητήρα βενζίνης.

Ο τελευταίος αυτός συνδυασμός θα προστεθεί στη γκάμα όλων των compact μοντέλων της μάρκας, δηλαδή και στη νέα B-Class αλλά και στην GLB που θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Mercedes είναι μέχρι το 2022 να υπάρχει μια τουλάχιστον επιλογή με κάποιου είδους ηλεκτρικό σύστημα (plug-in υβριδικό, πλήρως ηλεκτρικό ή «ήπια» υβριδικό 48V) σε όλα τα μοντέλα της, ενώ ο συνολικός στόχος της εταιρείας έχει να κάνει με την ύπαρξη στη γκάμα της 130 εκδόσεων του είδους στο άμεσο μέλλον.

Ειδικά για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, η Mercedes τα θεωρεί πολύ σημαντικά αφού εκτός των άλλων είναι μια επιλογή που βοηθά ώστε ο καταναλωτής να έχει μια πρώτη επαφή με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εν όψει της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Άλλωστε, μέχρι το 2025 η εταιρεία αναμένει τα ηλεκτρικά και υβριδικά της μοντέλα να αφορούν συνδυαστικά στο 40% όλων των πωλήσεών της, ενώ μεμονωμένα το 15 με 25% των πωλήσεών της θα αφορά σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement