Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικές plug-in και οι Mercedes-AMG!

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικές plug-in και οι Mercedes-AMG!

ΝΕΑ

Υβριδικές plug-in και οι Mercedes-AMG!

ΝΕΑ

Η AMG, η σπορ θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz, σκέφτεται σοβαρά την δημιουργία μοντέλων που θα διαθέτουν την υβριδική τεχνολογία της σειράς EQ, με τις ανάλογες βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την Mercedes-AMG, η φίρμα από το Αφάλτερμπαχ θα εξελίξει μία plug-in έκδοση για κάθε ένα από τα μελλοντικά της μοντέλα, χρησιμοποιώντας ως βάση το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα EQ Power. H συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τμήμα της τεχνολογίας PHEV που προωθεί η γερμανική φίρμα, όντας κομμάτι του αντίστοιχου προγράμματος ηλεκτροκίνησης της γκάμας, στο οποίο έχουν επενδυθεί 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

«Όλα τα μοντέλα της AMG θα διαθέτουν και μία plug-in hybrid έκδοση, για όποιον το επιθυμεί» αναφέρει ο υπεύθυνος για το θέμα της φιλικότητας προς το περιβάλλον, Frank Overmeyer. Και συμπληρώνει: «Η φιλοσοφία της mild hybrid τεχνολογίας, δεν αποτελεί στρατηγική της AMG, καθώς η μείωση των εκπομπών ρύπων είναι πολύ μικρή και ασήμαντη». Η Mercedes ήδη προσφέρει στην αγορά εκδόσεις PHEV των C-Class, E-Class και S-Class, με το λογότυπο EQ Power, ενώ αναμένονται σύντομα και οι GLC/GLE. Σύμφωνα με τα πλάνα, μέχρι το τέλος του 2020 θα λανσάρει 20 συνολικά εκδόσεις PHEV, ενώ σε ότι αφορά την A-Class, θα χρησιμοποιεί ένα νέο plug-in σύνολο, εξελιγμένο ειδικά για κόμπακτ διαστάσεων μοντέλα.