Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικές οι μελλοντικές Alpine

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικές οι μελλοντικές Alpine

ΝΕΑ

Υβριδικές οι μελλοντικές Alpine

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Renault αναφέρει ότι ακόμη και τα μελλοντικά μοντέλα της Alpine “δεν μπορούν να ξεφύγουν” από τη λαίλαπα της ηλεκτροδότησης. Πως θα το αντιμετωπίσει η γαλλική φίρμα;

Advertisement
Advertisement

 

Οι μελλοντικές Apline θα υιοθετήσουν ηλεκτροκίνηση, καθώς η μάρκα θα ακολουθήσει την πρόοδο της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Oliver Murguet, υπεύθυνο πωλήσεων του Group Renault. Ο Murguet παραδέχθηκε ότι παρά την εστίαση της Alpine στα ελαφρά, πισωκίνητα σπορ αυτοκίνητα, θα πρέπει να εφαρμόσει την ηλεκτροκίνηση στην επόμενη γενιά των μοντέλων της. “Η ηλεκτροκίνηση έρχεται” είπε ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας. “Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς αυτή την κατεύθυνση, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε”, συνέχισε.

Ενώ ο Murguet δεν θα παράσχει χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης, ούτε σε ποια μορφή μπορεί να υιοθετηθεί, είναι σαφές ότι η Alpine σκοπεύει να αναπτύξει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στο μέλλον. Μέχρι τώρα, η Alpine διαθέτει μόνο ένα μοντέλο: την A110. Η εφαρμογή ηλεκτροκίνησης θα προσέδιδε βάρος, αλλά οποιοδήποτε τέτοιο αυτοκίνητο θα αντισταθμίσει προφανώς το επιπλέον φορτίο με βελτιωμένη ισχύ και ροπή. Ωστόσο, ο Murguet είναι αλήθεια πως δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, προσθέτοντας: “Κοιτάξτε τη Ferrari – ακόμα και η τελευταία είναι υβριδικό – ηλεκτρική”.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός πως η A110 ζυγίζει μόλις 1.103 κιλά, ο Murguet πρότεινε ότι η απογύμνωση ενός γυμνού αυτοκινήτου δεν συμπίπτει απαραίτητα με το μάντρα της μάρκας. “Οι πελάτες της Alpine ζητούν περισσότερη σπορ αίσθηση, χωρίς όμως να αποχωρίζονται την άνεση”, είπε. Διοικητικά στελέχη της Alpine υπαινίχθηκαν μάλιστα πριν από καιρό την εμφάνιση ενός πρωτότυπου SUV που θα φέρει τα σήματα της Alpine. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα τέτοιο έργο, η εγκατάσταση ενός υβριδικού ή ηλεκτρικού κινητήρα θα ήταν η ευνοϊκότερη λύση στη συσκευασία ενός τέτοιου μοντέλου.