Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Θα βοηθήσουμε τον κλάδο των αυτοκινήτων!

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Θα βοηθήσουμε τον κλάδο των αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Θα βοηθήσουμε τον κλάδο των αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο «πακέτο» τόνωσης της αγοράς θα ανέλθει σε 25 δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Νέο πακέτο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και του τουρισμού θα δώσει η Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στους συγκεκριμένους κλάδου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Reberto Gualtieri.

Η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο «πακέτο» τόνωσης της αγοράς θα ανέλθει σε 25 δισ. ευρώ και θα δοθεί με έκτακτο διάταγμα στις έως τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με το Reuters περίπου 1 δισ. ευρώ θα δοθούν για την τόνωση των πωλήσεων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης εκτός από τα κίνητρα που δίδονται για την απόκτηση ηλεκτρικών και υβριδικών και plug-in μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το εμπόριο αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει περίπου το 6,2% του ακαθάριστου ΑΕΠ της Ιταλίας και ο τουρισμός συνεισφέρει περίπου 13% στο ΑΕΠ σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά δεδομένα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής της Ιταλίας.

Ο Gualtieri ενημέρωσε τους νομοθέτες ότι ένα μέρος των πρόσθετων δαπανών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της χρηματοδότησης των προγράμματα προσωρινής απόλυσης «για επιπλέον 18 εβδομάδες». Οι εταιρείες που έχουν πληγεί περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 πιθανότατα θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επιπλέον βοήθεια, δήλωσε ο Gualtieri.

Το νέο κίνητρο θα οδηγήσει το έλλειμμα των οικονομικών του 2020 στο 11,9% της εθνικής παραγωγής, έναντι στόχου του 10% που καθορίστηκε τον Απρίλιο, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας είναι έτοιμο να αυξηθεί στο 157,6% του ΑΕΠ τους 12 μήνες. Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών που έχει δώσει η Ιταλία ανέρχονται σε 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Η Ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει έως και 212 δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και κρατικές εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια, αν και μόνο ένα μέρος αυτού του ποσού προβλέπεται να δαπανηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σε ισχύ οι νέοι δασμοί σε αυτοκίνητα και φορτηγά – Τι άλλαξε

Πάνω από 11.000 αλκοτέστ σε μόλις 3 ημέρες!

Ξεχάστε την πώληση οχημάτων- Αλλάζουν όλα

Advertisement