Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιταλία: Κερδίζουν έδαφος τα εναλλακτικά καύσιμα, βυθίζεται το… diesel

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλία: Κερδίζουν έδαφος τα εναλλακτικά καύσιμα, βυθίζεται το… diesel

ΝΕΑ

Ιταλία: Κερδίζουν έδαφος τα εναλλακτικά καύσιμα, βυθίζεται το… diesel

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις οχημάτων diesel μειώθηκαν κατά 13% καταλαμβάνοντας το 35,8% της αγοράς ωστόσο το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2001.

Advertisement
Advertisement

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων και στην Ιταλία τον Οκτώβριο καταγράφοντας άνοδο 6,7% και ξεπέρασαν τις 156.000 μονάδες.

Η ζήτηση ανέκαμψε από την ύφεση που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2018 όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα αυστηρότερα πρότυπα WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η άνοδος που σημείωσε η αγορά της Ιταλίας τον Οκτώβριο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση μετά τον Σεπτέμβριο που οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 14%.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κυρίως από τις εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης οι οποίες σημείωσαν άνοδο 30% σύμφωνα με αναλυτές.

Αντίθετα οι πωλήσεις σε ιδιώτες κατέγραψαν πτώση 1% όπως επίσης και στις εταιρείες ενοικιάσεων κατά 11%.

Advertisement

Οι πωλήσεις οχημάτων diesel μειώθηκαν κατά 13% καταλαμβάνοντας το 35,8% της αγοράς ωστόσο το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2001.

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18%, καταλαμβάνοντας το 45,9%.

Advertisement

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 59% οι οποίες ανήλθαν σε 939 μονάδες, καταλαμβάνοντας μόλις το 0,6% της αγοράς από 0,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων.

Το μερίδιο αγοράς των αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με υγραέριο μειώθηκε στο 6,8% από 7,1% πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων με φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά 284% σε 4.575 μονάδες καταλαμβάνοντας το 2,9% της αγοράς από 0,8%.

Advertisement

 

Οι επιδόσεις των εταιρειών

Οι πωλήσεις του ομίλου Fiat Chrysler Automobile μειώθηκαν κατά 2,2% τον Οκτώβριο, καθώς η ζήτηση για το βασικό μάρκα Fiat της leader της αγοράς μειώθηκε κατά 4,7%. Η Jeep κέρδισε 0,8%, η Alfa Romeo σημείωσε οριακή πτώση 0,8% και η Lancia αύξησε τις πωλήσεις κατά 8,2%. Οι εγγραφές Maserati μειώθηκαν κατά 34%.

Το Fiat Panda παρέμεινε το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της αγοράς, παρά το γεγονός ότι σημείωσε πτώση κατά 13% και ανήλθε σε 10.910 μονάδες.

Οι πωλήσεις των πωλήσεων των μάρκων Peugeot και Citroen του Ομίλου PSA αυξήθηκαν κατά 9,2% και 9,4% αντίστοιχα, ενώ η Opel, η οποία αντικατέστησε το bestseller της Corsa, υπέστη μείωση 26%. Η μάρκα DS αυξήθηκε κατά 157%.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen σημείωσαν άνοδο 34%, με την VW να σημειώνει άνοδο 37%, την Audi 25%, την Seat 63% και την Porsche κατά 453%.

Αντίθετα οι πωλήσεις της Skoda υποχώρησαν κατά 8%.

Η Dacia κατέγραψε άνοδο 34% και η Renault σημείωσε άνοδο 11%.

Οι παραδόσεις της Ford αυξήθηκαν κατά 1,6% της Toyota κατά 7,9% και της BMW κατά 10%.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία σημειώνουν οριακή πτώση 0,9% καθώς έχουν διατεθεί 1,62 εκατ. μονάδες.