Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Isuzu FD-SI Concept: To επαγγελματικό του μέλλοντος

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Isuzu FD-SI Concept: To επαγγελματικό του μέλλοντος

ΝΕΑ

Isuzu FD-SI Concept: To επαγγελματικό του μέλλοντος

ΝΕΑ

Το FD-SI Concept, σύμφωνα με την Isuzu, αποτελεί το ιδανικό όχημα παράδοσης-παραλαβής για τις μεγαλουπόλεις του μέλλοντος, που εκτός από την ιδιαίτερη διαμόρφωση του εσωτερικού, προσφέρει και μοναδικό σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η Isuzu φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, παρουσιάζοντας την δική της πρόταση σε ότι αφορά τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της επόμενης δεκαετίας, όπως το πρωτότυπο FD-SI.

Advertisement
Advertisement

Isuzu-chariatis-640 b

Βασικό σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου οχήματος είναι η σχεδίασή του, η οποία έχει ως έμπνευση την φύση. Το μοντέλο διαθέτει δίχρωμο αμάξωμα, με μερικώς καλυμμένους τροχούς και μια κάθετη καμπίνα. Φυσικά, ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η κυψελοειδής σχεδιαστική φόρμα που διατρέχει κατά μήκος το όχημα. Η εν λόγω πατέντα δεν είναι απλώς μια άσκηση σχεδιασμού, αλλά μία νέα οπτική στην χωροταξία, καθώς κάθε παράθυρο είναι στην πραγματικότητα ένας ξεχωριστός χώρος αποθήκευσης.

Isuzu-chariatis-640 a

Advertisement

Οι κυλινδρικής διάταξης αποθηκευτικοί χώροι «κλέβουν» αρκετά από την καμπίνα, με χώρο μόνο για τον οδηγό, γεγονός που εσκεμμένα έχει σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο, όντας ένα όχημα παράδοσης. Από την άλλη, ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τόσο ένα αναδιπλούμενο τιμόνι, όσο και ένα head-up display, στο οποίο προβάλλονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση, στη βάση του αλεξήνεμου. Ένα επίσης καινοτόμο στοιχείο αποτελεί η τοποθέτηση της οθόνης της πίσω κάμερας στο τιμόνι, μειώνοντας τις περιττές κινήσεις του οδηγού, αλλά και τις πιθανότητες οπίσθιας σύγκρουσης.