Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιστορία των καθισμάτων της Opel με αριθμούς

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία των καθισμάτων της Opel με αριθμούς

ΝΕΑ

Η ιστορία των καθισμάτων της Opel με αριθμούς

ΝΕΑ

Η επιτυχημένη ιστορία των εργονομικών καθισμάτων της Opel ξεκίνησε το 2003, όμως η αλήθεια είναι ότι η Γερμανική εταιρία κουβαλά παράδοση 117 χρόνων στην κατασκευή καθισμάτων.

Advertisement
Advertisement

 

1899 – Πάγκοι καθισμάτων: Ολόκληρο το Opel Patent Motor Car System Lutzmann θυμίζει άμαξα. Τα καθίσματα δεν έχουν δυνατότητα ρύθμισης.

Advertisement
Advertisement

1929 – Χαμηλότερη θέση: 30 χρόνια αργότερα, το Opel 4/20 “Moonlight Roadster” εξακολουθεί να έχει σταθερό πάγκο καθίσματος. Ωστόσο, η θέση είναι σημαντικά χαμηλότερη και οι επιβάτες μπορούν να τεντώνουν τα πόδια τους.

1950 – Πιο άνετα: Τα καθίσματα του Opel Olympia στερεώνονται σε ένα μεταλλικό πλαίσιο και η διαμήκης θέση μπορεί να ρυθμιστεί. Οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων αναδιπλώνονται προς τα εμπρός για να διευκολύνουν την πρόσβαση των πίσω επιβατών.

1956 –Ρύθμιση διαδρομής εμπρός / πίσω σε άπειρες θέσεις: Η ρύθμιση διαδρομής του εμπρός πάγκου σε άπειρες θέσεις και οι ρυθμιζόμενες πλάτες στο Opel Kapitän είναι ένα ακόμα ορόσημο. Οι πλάτες μπορούν να ρυθμίζονται στη βέλτιστη θέση τραβώντας ένα μοχλό και ασκώντας ταυτόχρονα πίεση.

Advertisement

1968 – Sporty: Το θρυλικό Opel GT αποκτά σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Επεκτεινόμενα μαξιλάρια και ένα σημαντικά βελτιωμένο τμήμα ώμων δείχνουν πού οδηγείται η εξέλιξη.

Δεκαετία ’70 – Προσκέφαλα: Η Opel προαιρετικά εφοδιάζει ορισμένες σειρές μοντέλων με προσκέφαλα – όπως τα Monza, Kapitän/Admiral/Diplomat και τα Rekord C & D. Το Opel Diplomat B φέρει προσκέφαλα comfort με ρυθμιζόμενο ύψος, που έχουν δυνατότητα ανάκλισης προς τα εμπρός.

Advertisement

1978 – Το πρώτο κάθισμα με ρυθμιζόμενο ύψος: οι οδηγοί του Opel Monza μπορούν εύκολα να ρυθμίζουν το ύψος του καθίσματος χάρη σε ένα τηλεσκοπικό βραχίονα.

1994 – Ασφάλεια με κεφαλαίο ‘Α‘: Τα καθίσματα του Opel Omega B είναι άνετα και ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Οι ενισχυμένες πίσω πλάτες και οι πλευρικοί αερόσακοι συμβάλλουν σημαντικά στην παθητική ασφάλεια, ενώ διεξάγονται για πρώτη φορά crash tests με φορτίο. Πίσω, και τα τρία καθίσματα εφοδιάζονται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και προσκέφαλα.

2003 – Η πρώτη σφραγίδα AGR: Το Aktion Gesunder Rücken e.V. (Καμπάνια για υγιή πλάτη) πιστοποιεί με την πολυπόθητη σφραγίδα έγκρισης το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο προς 18 κατευθύνσεις κάθισμα οδηγού των Opel Vectra/Opel Signum. Η Opel είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει καθίσματα φιλικά προς την πλάτη στη μεσαία κατηγορία.

Advertisement

2008 – Καθίσματα Comfort: Τα στάνταρ comfort καθίσματα του Opel Insignia προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες ρύθμισης – το ύψος μπορεί να ρυθμίζεται κατά 65 mm (ηλεκτρικά) ενώ η διαδρομή εμπρός / πίσω κατά 270 mm – εξαιρετικές τιμές. Το premium κάθισμα οδηγού πιστοποιείται με AGR.

2012 – Εργονομική συνολική φιλοσοφία: Σύστημα θυρών FlexDoors με γωνία ανοίγματος 84 μοιρών, εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα με AGR και η σχάρα ποδηλάτου FlexFix πείθουν τους ειδικούς του AGR και απονέμουν στο Meriva τη σφραγίδα έγκρισης. Το πρώτο και ακόμα μοναδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με πιστοποίηση για τη συνολική φιλοσοφία του.

2015 – Ευεξία στην κατηγορία των συμπαγών: για πρώτη φορά τα premium εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR της νέας γενιάς Astra προσφέρουν ρυθμίσεις 18 κατευθύνσεων – που περιλαμβάνουν ακόμα και τα πλαϊνά μαξιλάρια, αλλά συνδυάζουν και προαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης όπως λειτουργίες μασάζ και μνήμης καθώς και εξαερισμό.