Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισπανία: «Πακέτο»-μαμούθ 3,75 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ισπανία: «Πακέτο»-μαμούθ 3,75 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία!

ΝΕΑ

Ισπανία: «Πακέτο»-μαμούθ 3,75 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία!

ΝΕΑ

Το σχέδιο περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση του πάρκου των βιομηχανιών με παροχή βοήθειας ιδιαίτερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η ισπανική κυβέρνηση θα διαθέσει 3,75 δισ. ευρώ για ένα σχέδιο βοήθειας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, έναν πυλώνα της οικονομίας της που υπέστη μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ.

«Η κυβέρνηση εργάστηκε χέρι με χέρι με τον τομέα για την επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και επιτρέπει επίσης να υλοποιηθεί μια επείγουσα οικολογική μετάβαση και θα χρηματοδοτηθεί από έναν προϋπολογισμό 3,75 δισ. ευρώ», ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Σάντσεθ, το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει «χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση του πάρκου αυτοκινητοβιομηχανίας με παροχή βοήθειας ιδιαίτερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» αλλά και για την έρευνα και την καινοτομία καθώς και φορολογικά κίνητρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα.

Η βοήθεια για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνάδει με το σχέδιο οικολογικής μετάβασης της κυβέρνησης που φιλοδοξεί ότι το 2014 όλα τα καινούρια αυτοκίνητα θα εκπέμπουν «μηδενικούς ρύπους» στη χώρα.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένας από τους πυλώνες της οικονομίας της Ισπανίας, δεύτερης χώρας στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία στον τομέα αυτόν. Συνεισφέρει στο 10% του ΑΕΠ, αποτελεί το ένα πέμπτο των εξαγωγών και απασχολεί άμεσα ή έμμεσα δύο εκατομμύρια εργαζομένους, είπε ο Σάντσεθ.

Advertisement

Ο τομέας, που αντιμετώπιζε ήδη μια πτώση της ζήτησης λόγω της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού. Στην Ισπανία, τα εργοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν επί πολλές εβδομάδες ενώ κάποιες εταιρείες ανακοίνωσαν το κλείσιμο των εργοστασίων τους από τα οποία εξαρτώνται 20.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Χατζηδάκης στο newsauto: H Ελλάδα δεν θα είναι πια η «χωματερή» της Ευρώπης

Ιδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto

Ακόμη 37 οδηγοί έφυγαν χωρίς… δίπλωμα από την Βάρκιζα!

Advertisement