Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίσως να μην υπάρξει συνέχεια των BMW i3 και i8

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίσως να μην υπάρξει συνέχεια των BMW i3 και i8

ΝΕΑ

Ίσως να μην υπάρξει συνέχεια των BMW i3 και i8

ΝΕΑ

Παρά το γεγονός πως οι i3 και i8 είναι δύο πολύ σημαντικά μοντέλα για την BMW υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην υπάρξουν διάδοχοί τους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σαφώς πρόκειται για δύο μοντέλα που έχουν ήδη κερδίσει μια σημαντική θέση στην ιστορία της BMW. Όχι μόνο θεμελίωσαν την υπομάρκα “i” ηλεκτρικών οχημάτων της BMW αλλά εδραίωσαν την γερμανική εταιρία ως έναν από τους πρωτοπόρους στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα δύο μοντέλα να μην μπουν ποτέ σε διαδικασία διαδοχής και η πορεία τους να τελειώσει με το πέρας της υπάρχουσας γενιάς. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου ηλεκτρικών μονάδων Stefan Juraschek τα δύο μοντέλα δεν εξελίχθηκαν με την λογική που υπάρχει πάντα πίσω από ένα μοντέλο παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν την ιδανική βάση πάνω στην οποία μπορεί να κτιστεί μια ολόκληρη οικογένεια διαφορετικών εκδόσεων.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η πορεία των i3 και i8 θα τελειώσει σύντομα. Αντίθετα μάλιστα η γκάμα του i3 εμπλουτίστηκε με την έκδοση i3S που προσθέτει και ένα πιο σπορτίφ ύφος ενώ το i8 απέκτησε και την ανοιχτή έκδοση Roadster.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της BMW όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της ανάπτυξή της καθώς μετά το 2020 αναμένεται να καλωσορίσουμε την i4, το ηλεκτρικό sedan που θα σταθεί απέναντι στο Tesla Model 3, καθώς και το SUV iNext που θα κοντράρει τα Tesla Model X και Jaguar i-Pace

bmw-i-range-14567876543harpi640