Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εις μνήμην του Leonard Nimoy – του πασίγνωστου Mr.Spock

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εις μνήμην του Leonard Nimoy – του πασίγνωστου Mr.Spock

ΝΕΑ

Εις μνήμην του Leonard Nimoy – του πασίγνωστου Mr.Spock

ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Leonard Nimoy, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με το ρόλο του Mr. Spock στην ιστορική, τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ο ηθοποιός έπασχε από χρόνια πνευμονική πάθηση, σύμφωνα με τη σύζυγό του, παρότι είχε κόψει το τσιγάρο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος είχε αποκαλύψει την πάθησή του στο twitter, όπου είχε πάνω από ένα εκατομμύριο followers.

Ο Leonard Nimoy μπορεί να έγινε παγκοσμίως γνωστός για το ρόλο του εξωγήινου με τα μυτερά αυτιά και την ανθρώπινη συμπεριφορά στο τηλεοπτικό Star Trek που παιζόταν από το ’66 έως το ’69 (και αργότερα στην Ελλάδα), ωστόσο ήταν μία πολύπλευρη καλλιτεχνικά προσωπικότητα. Ασχολούνταν με την ποίηση, τη μουσική και τη φωτογραφία ενώ έχει σκηνοθετήσει και τα κινηματογραφικά Star Trek 3 και 4, τη δεκαετία του ’80.

Advertisement
Advertisement

Ο Leonard Nimoy έπαιξε τον περίφημο ρόλο του μέχρι την τελευταία έκδοση της ταινίας το 2009 και έκτοτε έδωσε τη θέση του στο νέο ηθοποιό Zachary Quinto, γνωστό και από τη σειρά Heroes. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2010, ο Nimoy συνέχισε να εργάζεται. Μάλιστα, το 2013 πρωταγωνίστησε μαζί με το νέο Spock, τον Zachary Quinto, σε ένα χιουμοριστικό, διαφημιστικό σποτ της Audi στις ΗΠΑ.

Όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο video, ο Quinto οδηγεί το A7 και τον συναγωνίζεται ο Nimoy στο τιμόνι μίας Mercedes CLS – μια και στην Αμερική η συγκριτική διαφήμιση δεν θεωρείται απαγορευμένη όπως στην Ευρώπη.

RIP Mr. Nimoy…

Advertisement