ΝΕΑ

Ιπτάμενα ταξί το 2024 στο Παρίσι

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιπτάμενα ταξί το 2024 στο Παρίσι

ΝΕΑ

Ιπτάμενα ταξί το 2024 στο Παρίσι

ΝΕΑ

Η Airbus συνεχίζει τις έρευνες για τα ιπτάμενα ταξί που αναμένεται να παρουσιαστούν στο Παρίσι πριν του Ολυμπιακούς Aγώνες του 2024 που θα φιλοξενηθούν εκεί.

Advertisement
Advertisement

 

Οι έρευνες για τα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης οχήματα από την Airbus συνεχίζονται και σύμφωνα με έγκυρα ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να δούμε την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες πριν το 2024. Το έτος που χρησιμοποιείται ως ορόσημο, είναι το 2024 που η πόλη του Παρισιού θα υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί αναμένεται να γίνει η Ευρωπαϊκή παρουσίαση των εν λόγω οχημάτων που θα καλύψουν κάποιες μεταφορικές ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Τα ιπτάμενα ταξί, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αυστραλία αλλά και σε κάποιες Πολιτείες της Αμερικής και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί πριν το 2024. Οι δοκιμές εξέλιξης της Airbus συνεχίζονται και από την εταιρεία προκύπτει πως θα μπορούσε να κάνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, προκειμένου να υπάρχει άλλος ένας τρόπο εξυπηρέτησης για τη μεταφορά στην πόλη, πέραν του τρένου, των ταξί και των λεωφορείων.

Advertisement

Οι απαραίτητες υποδομές για την υποστήριξη της λειτουργίας ενός δικτύου για τη χρήση των VTOL (Vertical Take Off and Landing- Οχήματα Κάθετης Απογείωσης και Προσγείωσης) απαιτούν την επένδυση ενός ποσού της τάξης των 11,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παρίσι. Η Airbus και οι συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείες για την εξέλιξη του project, υποστηρίζουν πως οι υποδομές μπορούν να είναι έτοιμες για να υποστηρίξουν τη νέα αυτή μορφή μετακίνησης μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Advertisement

Η Airbus εξελίσσει το συγκεκριμένο όχημα αρκετά χρόνια τώρα, με πιο πρόσφατη την παρουσίαση του πρωτότυπου Pop.Up το οποίο είναι προϊόν της συνεργασίας με τις Audi και Italdesign.

 

Advertisement