Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υψηλή παρουσία στην έναρξη παραγωγής του νέου ΜΙΝΙ

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υψηλή παρουσία στην έναρξη παραγωγής του νέου ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Υψηλή παρουσία στην έναρξη παραγωγής του νέου ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Το Μπορν είναι μία κωμόπολη στη νότια Ολλανδία, όμως έχει ιδιαίτερη οικονομική σημασία για την ευρύτερη περιοχή, καθώς εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο της VDL Nedcar. Η γραμμή παραγωγής τέθηκε και πάλι σε λειτουργία, καθώς άρχισε να κατασκευάζεται εκεί το νέο τρίθυρο ΜΙΝΙ. Στην τελετή παρέστη ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Willem-Alexander, καταδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι το γεγονός για την οικονομία της χώρας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η αυξημένη ζήτηση για το νέο ΜΙΝΙ σημαίνει ότι η γραμμή παραγωγής στην Οξφόρδη δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Έτσι ο Όμιλος BMW υπέγραψε συμφωνία με τη VDL Nedcar για την παραγωγή του premium αυτοκινήτου πόλης. Το εργατικό δυναμικό, υπεύθυνο για την κατασκευή του νέου ΜΙΝΙ, πλησιάζει τα 2.000 άτομα, ενώ η παραγωγή του μοντέλου για το 2014 θα ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες.

Το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής περίπου 260.000 αυτοκινήτων. Το 2013 κατασκευάστηκαν 303.000 MINI, από τα οποία τα 176.000 στη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης (Hatch, Convertible, Clubman, Clubvan, Roadster και Coupe). Τα ΜΙΝΙ Countryman και Paceman κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας (σχεδόν 126.000 μονάδες). Ελάχιστα ΜΙΝΙ (μόλις 1.632) βγήκαν από άλλες γραμμές παραγωγής.

Advertisement
Advertisement