Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγριεύει η Mercedes με τους ανεμβολίαστους…

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αγριεύει η Mercedes με τους ανεμβολίαστους…

ΝΕΑ

Αγριεύει η Mercedes με τους ανεμβολίαστους…

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz USA αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενούς τους εν όψει της αναμενόμενης χειμερινής έκρηξης της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να το συζητάμε και να μην καταλήγουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, όμως στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει και το θλιβερό προηγούμενο του 2020, τρέχουν για να προλάβουν.

Το αμερικάνικο παρακλάδι της Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι δίνει διορία 90 ημερών στους εργαζόμενούς του μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Το εμβόλιο θα είναι απαραίτητο για να διατηρήσει κανείς την δουλειά του στην εταιρία από τις 4 Ιανουαρίου και μετά.

Advertisement
Advertisement

H εταιρία υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή ακολουθεί μία αναμενόμενη απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αφορά εταιρίες που απασχολούν τουλάχιστον 100 υπαλλήλους.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα επηρεάσει πάνω από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους σε πανεθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με στατιστικές, λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους τέτοιου είδους εταιριών είναι εμβολιασμένοι και πολλοί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Advertisement

Η Mercedes USA δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των εργαζόμενών της (εκτός από το εργοστάσιο της Αλαμπάμα) έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου. Όμως από τις 4 Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτικό για όλους όπως και η επίδειξη των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων ώστε να κρατήσουν την δουλειά τους.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται πολλές ακόμα μεγάλες εταιρίες στις ΗΠΑ, από την Ford και την Βoeing μέχρι την Disney, την ΙΒΜ και την Αmerican Airlines. Τα συνδικάτα πάντως αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και γενικά υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις εταιρίες, καθώς η απόφαση για τις εταιρίες που έχουν κρατικά συμβόλαια η απόφαση θα ισχύσει από τις 8 Δεκεμβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επέστρεψε η ευρωπαϊκή αγορά στα προ COVID-19 επίπεδα;
Mercedes-Benz Ελλάς: Διάκριση στα HR Awards 2021
Οι ηλεκτρικές Mercedes-Benz του σήμερα!