Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota λανσάρει νέες υπηρεσίες

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Toyota λανσάρει νέες υπηρεσίες

ΝΕΑ

H Toyota λανσάρει νέες υπηρεσίες

ΝΕΑ

Η Toyota επιβεβαίωσε επίσημα την πρόθεσή της να μπει στο χώρο της παροχής υπηρεσιών μετακίνησης καθώς και σε αυτές διαμοιρασμού οχημάτων μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια από τις κινήσεις της Toyota που στοχεύουν στην μετεξέλιξη της από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε εταιρία κινητικότητας. Η νέα υπηρεσία που ανακοινώθηκε πως θα λανσαριστεί στην Ευρώπη ονομάζεται Kinto θα καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης καθώς θα περιλαμβάνει υπηρεσίες μετακίνησης αλλά και διαμοιρασμού αυτοκινήτων μέσω μιας συνδρομητικής πλατφόρμας.

Η ονομασία προέρχεται από ένα δημοφιλές καρτούν στην Ιαπωνία στο οποίο Kinto ονομάζεται ένα σύννεφο το οποίο οι χαρακτήρες της σειράς χρησιμοποιούν για να μετακινούνται. Η Toyota τονίζει πως η υπηρεσία Kinto θα έχει τέσσερις βασικού πυλώνες.

Advertisement
Advertisement

Το Kinto One θα αφορά υπηρεσία leasing στην οποία το μίσθωμα θα περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες καλύψεις ασφάλισης και συντήρησης του αυτοκινήτου και θα αφορά μοντέλα Toyota και Lexus. Το Kinto Share θα είναι μια self-service πλατφόρμα διαμοιρασμού η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα υπηρεσία Yuko και θα προσφέρει πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό υβριδικών οχημάτων στις πόλεις που θα προσφέρεται. Το Kinto Join θα έχει σαν στόχο την συμβολή στη μείωση των εκπομπών συντονίζοντας εργαζόμενους στην ίδια εταιρία, ή μέλη ομάδων ώστε να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ένα κοινό αυτοκίνητο.

Τέλος το Kinto Flex είναι μια συνδρομητική υπηρεσία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν κάθε στιγμή τον κατάλληλο τύπο αυτοκινήτου για το σκοπό τους. Επιπλέον η Toyota αξιολογεί την προοπτική εμπλοκή της σε υπηρεσίες μετακίνησης τύπου Uber και Lyft.

Advertisement