Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπεύθυνες για θανάτους οι νέες χειρολαβές των αυτοκινήτων

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπεύθυνες για θανάτους οι νέες χειρολαβές των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Υπεύθυνες για θανάτους οι νέες χειρολαβές των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι φουτουριστικές, αποσπώμενες χειρολαβές που η Tesla εξοπλίζει το Model S θεωρούνται υπεύθυνες για το θάνατο ενός οδηγού στις Η.Π.Α., ανοίγοντας τη συζήτηση για το πόσο ασφαλείς είναι τελικά αυτά τα νέου τύπου χερούλια.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τις νέους τύπου εξωτερικές χειρολαβές που συναντούμε πλέον σε διάφορα αυτοκίνητα, οι οποίες αντί να είναι σταθερές εξέχοντας του αυτοκινήτου, όταν κλειδώσει το αυτοκίνητο ή όταν είναι σε κίνηση, «κρύβονται» μέσα στο αμάξωμα και βγαίνουν προς τα έξω όταν και πάλι ο οδηγός θέλει να βγει από το αυτοκίνητο ή όταν θέλει να μπει και πλησιάσει προς αυτές.

Στην περίπτωση του συμβάντος με το Tesla Model S στις Η.Π.Α. τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο 48χρονος αναισθησιολόγος Omar Awan, έχασε τον έλεγχο κινούμενος σε ένα δρόμο στη Φλόριντα και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε έναν φοίνικα που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο λόγω της σύγκρουσης, γέμισε καπνό και έπιασε φωτιά –σύμφωνα με την πόρισμα των ειδικών η φωτιά προήλθε από τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, όμως λόγω του ότι οι χειρολαβές δεν πετάχτηκαν προς τα έξω, ένας αστυνομικός που έτρεξε να βοηθήσει τον οδηγό δεν μπόρεσε να ανοίξει τις πόρτες με αποτέλεσμα ο Awan να βρει φριχτό θάνατο.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στις τοπικές αρχές από την οικογένεια του Awan, ο οδηγός πέθανε μέσα στην καμπίνα του Model S από τις αναθυμιάσεις του καπνού, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι χειρολαβές παρέμειναν «κρυμμένες» μέσα στο αμάξωμα.

Προς το παρόν η Tesla δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το συμβάν.

Advertisement