Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που το Rivian R3X δείχνει οικείο

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει λόγος που το Rivian R3X δείχνει οικείο

ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που το Rivian R3X δείχνει οικείο

ΝΕΑ

Πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν το Rivian R3X με παλιό Fiat Ritmo ή VW Golf 2ης γενιάς, αλλά τίποτα από αυτά δεν συμβαδίζουν με το όραμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Μία εβδομάδα μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Rivian R3X και ακόμα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι στο επίκεντρο της συζήτησης. Είναι σχεδόν φυσιολογικό καθώς ο σχεδιασμός του είναι τόσο περίπλοκος που σε προκαλεί να το σχολιάσεις.

Μπορεί οι περισσότεροι να έσπευσαν να παρομοιάσουν το νέο R3X με παλιό Fiat Ritmo ή Ford Fiesta, ωστόσο οι άνθρωποι της Rivian είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του απροσχεδιαστή της Rivian Τζεφ Χάμουντ, στόχος της εταιρείας ήταν το νέο αυτοκίνητο να θυμίζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Grou B της δεκαετίας του 1980.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι όταν κάθισαν να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο, είχαν στο τραπέζι μια Lancia Delta Integrale και ένα Audi Quattro εκείνης της χρυσής εποχής. Έχοντας λοιπόν αυτό ως βάση στόχος ήταν να υπάρξει μια ένωση του παρελθόντος με το μέλλον. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν το R3X που κάνει ακριβώς αυτό – σε ένα αυτοκίνητο να έχουμε μαζί το παρελθόν και το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Το modern-retro Rivian R3X εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση αναμένεται να έχει και πολύ ισχυρές επιδόσεις. Θα είναι εξοπλισμένο με δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς πετυχαίνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία θα δίνει τη δυνατότητα αυτονομίας 480 χιλιομέτρων, ενώ θα υπάρχει γρήγορο σύστημα φόρτισης.