Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ηonda NSX πάτησε Ευρώπη

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Ηonda NSX πάτησε Ευρώπη

ΝΕΑ

To Ηonda NSX πάτησε Ευρώπη

ΝΕΑ

Έξι μήνες μετά την έναρξη παραγωγής του Honda NSX, το πρώτο μοντέλο φτάνει στην Ευρώπη και παραδίδεται σε πρώην στέλεχος της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Το νέο Honda NSX κατασκευάζεται στο Οχάιο και οι παραδόσεις του έχουν ξεκινήσει σε Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία. Τις προηγούμενες ημέρες το ιαπωνικό supercar κατέφθασε και επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο κάτοχος του μοντέλου είναι ο πρώην επικεφαλής της Honda στην Ελβετία, Claude Sage, ο οποίος παρέλαβε τα κλειδιά του καινούργιου  του αυτοκινήτου από τον πρόεδρο της ιαπωνικής εταιρείας στη Γαλλία, Taku Kasahara. Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ο Claude Sage είχε εμπλακεί στην εξέλιξη της πρώτης γενιάς του NSX.

Σε τεχνικό επίπεδο, το NSX διαθέτει  ένα εντελώς νέο υβριδικό σύστημα κίνησης, που ονομάζει Sport Hybrid SH-AWD, το οποίο αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που στέλνουν δύναμη αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, αλλά και έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα, τροφοδοτούν τους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο είναι 9 σχέσεων αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DCT, ενώ υπάρχει και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, που προσαρμόζει τη λειτουργία του σε δύο φάσεις, όταν στους τροχούς στέλνεται ροπή ή όταν το αυτοκίνητο ρολάρει.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο της απόδοσης, οι δύο ηλεκτροκινητήρες για τους εμπρός τροχούς αποδίδουν από 37 ίππους ο καθένας (και 73 Nm ροπής), ενώ ο βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 507 ίππων μεταξύ 6.500 και 7.500 σ.α.λ. και ροπή 550 Nm μεταξύ 2.000 και 6.000 σ.α.λ. Άλλα 48 άλογα προσθέτει ο τρίτος ηλεκτροκινητήρας, με 147 Nm ροπής. Η τελική συνδυαστική απόδοση όλων των παραπάνω αγγίζει τα 581 άλογα και η μέγιστη ροπή φθάνει τα 646 Nm. Στο πεδίο των επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα του νέου NSX έρχεται σε μόλις 3,0 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Honda είναι 10,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 αγγίζουν τα 228 γρ./χλμ.