Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA) που δημοσιεύονται σήμερα στο protothema.gr μαρτυρούν αύξηση των πωλήσεων των νέων ΙΧ αυτοκινήτων στην Ελλάδα!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 10.1 % για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τις άδειες που εκδόθηκαν να ανέρχονται σε 3.814 έναντι των 3.463 του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

Μένει να φανεί αν αυτό αποτελεί μεμονωμένο γεγονός ή… τάση στην αγορά καθώς συνολικά στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 3,3%, καθώς εκδόθηκαν 44.013 άδειες κυκλοφορίας έναντι 45.538 στο αντίστοιχο 9μηνο του 2012.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 5,5% τον Σεπτέμβριο, κυρίως επειδή σημειώθηκε μεγάλη άνοδος στη βρετανική αγορά (12,1%) και υπήρξε κατά μέσο όρο μία επιπλέον εργάσιμη ημέρα τον φετινό Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Στο 9μηνο, οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν μειωμένες κατά 4% σε 9.33 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα, λόγω της ασθενούς ζήτησης στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και την Ολλανδία, όπου η πτώση έφθασε το 29,4%.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η ζήτηση αρχίζει να σταθεροποιείται, αφού βυθίστηκε σε χαμηλά επίπεδα 20ετίας και πλέον. Ωστόσο, η ζήτηση στην ΕΕ ήταν η δεύτερη χαμηλότερη για τον Σεπτέμβριο μετά το 2003, όταν άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων για τις 27 χώρες -μέλη.

Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν αν η μείωση των πωλήσεων που σημειώθηκε τον Αύγουστο ήταν προσωρινή ή μία ένδειξη περαιτέρω προβλημάτων.

Advertisement

Η ζήτηση αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο με διψήφιο ποσοστό και στην Ισπανία (28,5%), την Ιρλανδία (27,9%) και την Πορτογαλία (15,9%).

zp8497586rq