Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Infiniti: Επιστροφή στην… Ιαπωνία!

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Infiniti: Επιστροφή στην… Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Infiniti: Επιστροφή στην… Ιαπωνία!

ΝΕΑ

Η Infiniti επιστρέφει και πάλι κοντά στη μητρική Nissan μετακινώντας την έδρα της και πάλι στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Η πολυτελής μάρκα της Nissan θα μεταφέρει την έδρα της από το Χονγκ Κονγκ στη Γιοκοχάμα στα μέσα του επόμενου έτους σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλες οι μάρκες του ομίλου κάτω απο μία κοινή στέγη.

Η Infiniti, είχε αποκτήσει νέα έδρα στο Χονγκ Κονγκ, πριν από επτά χρόνια, γιατί είχε δυο στόχους, να εδραιωθεί ως διεθνής μάρκα και να ενισχύσει την θέση της στη κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία απασχολεί περίπου 180 εργαζόμενους στο Χονγκ Κονγκ και σχεδιάζει να βοηθήσει εκείνους που δεν θα ακολουθήσουν την εταιρεία στην Ιαπωνία.

Παράλληλα η Infiniti συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής και μείωσης του αριθμού των μοντέλων που κατασκευάζει.

Τον Μάρτιο, εταιρία είχε ανακοινώσει ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τα μοντέλα Q30 και QX30, θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγγλία και θα εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στη Δυτική Ευρώπη.

Advertisement

Η Infiniti δήλωσε ότι η μετεγκατάσταση θα διευκόλυνε τον καλύτερο συντονισμό με τη μητρική εταιρεία της Nissan. Άλλωστε μεγάλο μέρος της δραστηριότητας ανάπτυξης και σχεδίασης προϊόντων της Infiniti δεν είχε φύγει ποτέ από την Ιαπωνία.

«Θα είναι καλό για όλους να είμαστε πιο κοντά στο προϊόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Infiniti Trevor Hale. «Ενώ μοιραζόμαστε την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία με τη Nissan σήμερα, υπάρχουν ευκαιρίες να κάνουμε πολύ περισσότερα.»

Advertisement

Η ενοποίηση θα ωφελήσει ιδιαίτερα την ανάπτυξη των σχεδίων ηλεκτροκίνησης της Infiniti, καθώς και θα διευκολύνει την ανταλλαγή πλατφορμών και τις λειτουργίες back-office, ανέφερε η Infiniti.

Η πολυτελής ιαπωνική μάρκα θα αποκτήσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το 2021 ενώ εκτιμά ότι έως το 2025 το 50% των πωλήσεών της θα αφορά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Η αλλαγή έρχεται καθώς η Infiniti σημειώνει πτώση στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ που είναι και η μεγαλύτερη αγορά της.

Advertisement

Ειδικότερα οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν 2,7% σε 149.280 οχήματα το περασμένο έτος, ενώ ο παγκόσμιος όγκος μειώθηκε κατά 5,2% σε 233.445 μονάδες.

Για να βελτιώσει τα αποτελέσματά της, η Infiniti επαναπροσδιορίζει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα, συνεχίζοντας παράλληλα να αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.