Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι τα cargo e-bikes τα επόμενα hot επαγγελματικά οχήματα;

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι τα cargo e-bikes τα επόμενα hot επαγγελματικά οχήματα;

ΝΕΑ

Είναι τα cargo e-bikes τα επόμενα hot επαγγελματικά οχήματα;

ΝΕΑ

Τα cargo e-bikes κερδίζουν συνεχώς έδαφος στον επαγγελματικό τομέα μεταφορών και όχι άδικα όταν υπάρχουν πλέον ικανές λύσεις στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Τα cargo e-bikes τον τελευταίο χρόνο τα συναντάμε όλο και πιο συχνά όταν η συζήτηση αφορά τη νέα εποχή μεταφορών στις μεγαλουπόλεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφορών σε χώρες με παράδοση σε αυτού του είδους τα οχήματα όπως η Ολλανδία ή η Γερμανία, έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών οι οποίοι εκτός από την οικολογική τους συνείδηση, βλέπουν και τα έξοδά τους να μειώνονται με τη χρήση των cargo e-bikes.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι το cargo e-bike; Το cargo e-bike είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σχεδιασμένο για να μεταφέρει βαριά ή μεγάλα αντικείμενα. Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία για να βοηθούν τον αναβάτη στην οδήγηση μετατρέποντας το όχημα σε μια φιλική προς το περιβάλλον και αποτελεσματική λύση.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, υπάρχουν και cargo e-bike σχεδιασμένα για οικογενειακή χρήση καθώς έχουν ειδικά σχεδιασμένο χώρο για ένα ή δύο παιδιά με καθίσματα ή καμπίνα. Η βασική του ωστόσο χρήση είναι η μεταφορά αντικειμένων στον αστικό ιστό και σε πολυπληθής μεγαλουπόλεις. Για παράδειγμα, μεταφορές τύπου courier είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφορών προσφέροντας ευελιξία, πρακτικότητα και σίγουρα μεγάλη οικονομία.

Στην Ελλάδα τα e-bikes έχουν ξεκινήσει δυναμικά να κάνουν την εμφάνισή τους στις μεγάλες πόλεις δίνοντας σοβαρή λύση στους επαγγελματίες και τις εταιρείες. Η Kosmoride που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά ποδήλατα στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει στην γκάμα της cargo e-bikes και μάλιστα με αρκετά μεγάλη ποικιλία που καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες καθημερινών μεταφορών.

Advertisement

Η Riese & Muller είναι από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τα cargo e-bikes και στην γκάμα της βρίσκει κανείς ποιοτικές και ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία. Το Packster 80 Touring είναι ένα τρανό παράδειγμα τεχνολογίας και χρηστικότητας από την Riese & Muller. Το cargo e-bike είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα της Bosch 4ης γενιάς απόδοσης 250 W και 85 Nm ροπής. Είναι τοποθετημένος στην πεταλιέρα και υποβοηθάει τον αναβάτη κάνοντας την οδήγηση εύκολη και ξεκούραστη.

Advertisement

 

Η μπαταρία είναι επίσης της Bosch με χωρητικότητα 500 Wh και αυτονομία που φτάνει τα 80 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 25 χλμ./ώρα. Το βάρος του Packster 80 Touring είναι 39,8 κιλά, ενώ οι τροχοί είναι 27,5 ιντσών πίσω και 20 ιντσών εμπρός με ανάρτηση μόνο στο εμπρός μέρος. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος με τον αναβάτη είναι τα 200 κιλά! Η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ορίζεται στις 4.250 ευρώ.

Advertisement

Για μεγαλύτερη αυτονομία και πιο ξέγνοιαστα χιλιόμετρα η Riese & Muller έχει σχεδιάσει το Load 60 touring DualBattery Tundra. Το συγκεκριμένο cargo e-bike διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηλεκτροκινητήρα με το Packster 80 Touring, ωστόσο είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη μπαταρία 1 kWh της Bosch. Αυτό συνεπάγεται περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας που ανεβάζουν τη χρηστικότητα του ποδηλάτου. Παράλληλα, το πλαίσιο είναι δομημένο διαφορετικά καθώς διαθέτει κλειστό χώρο αποθήκευσης στο εμπρός μέρος που προστατεύει τα αντικείμενα από τις καιρικές συνθήκες, ενώ παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεταφορές εύθραυστων προϊόντων. Η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ορίζεται στις 6.690 ευρώ.

Το κορυφαίο μοντέλο που θα συναντήσει κανείς στα καταστήματα της Kosmoride είναι το Riese & Muller Load 75 Vario. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο cargo e-bike με σπουδαίες δυνατότητες μεταφοράς χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του. Το πλαίσιο είναι αλουμινένιο μειώνοντας το βάρος στα 37,1 κιλά παρά το γεγονός ότι εδώ έχουμε αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Οι τροχοί είναι 26 ιντσών πίσω και 20 ιντσών εμπρός με δίσκους στα φρένα και σύστημα μετάδοσης 11 σχέσεων της Shimano.

Η αυτονομία του Load 75 Vario φτάνει τα 100 χιλιόμετρα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 25 χλμ./ώρα, ενώ το ποδήλατο διαθέτει και ισχυρό σύστημα infotainment με σύστημα συνδεσιμότητας της Bosch και ειδική εφαρμογή. Το Load 75 Vario μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 200 κιλά (με τον αναβάτη). Η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ορίζεται στις 8.150 ευρώ.

Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε είσαι ιδιώτης τα cargo e-bikes είναι αδιαμφισβήτητα μια εξαιρετική λύση στις καθημερινές μετακινήσεις. Είναι αποτελεσματικά, οικολογικά, οικονομικά, ευέλικτα και πλήρως προσαρμόσιμα, ενώ έχουν και το βασικό πλεονέκτημα ότι παράλληλα με την εργασία, προσφέρουν και τη δυνατότητα άθλησης του αναβάτη βελτιώνοντας την υγεία του. Αν ακόμα το σκέφτεσαι καλό είναι να περάσεις μια βόλτα από ένα κατάστημα της Kosmoride για να δεις από κοντά μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις μετακίνησης της σύγχρονης εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kosmoride φέρνει το Microlino στην Ελλάδα!
Kosmoride: Δώρο 300 ευρώ με κάθε αγορά e-bike (video)
Kosmoride e-Bikes: Tώρα και στη Λάρισα!