Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα από την Bentley

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα από την Bentley

ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα από την Bentley

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της Bentley είναι γεγονός και πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να χρησιμοποιήσει στοιχεία από την εντυπωσιακή Mission E της Porsche, αλλά αλήθεια πως θα μπορούσε να δείχνει στην πράξη σε μια πιθανή τελική μορφή; Ας ρίξουμε μια ασφαλή ματιά…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Bentley σχεδιάζει μια ολοκαίνουργια ναυαρχίδα, καθώς η κλασική βρετανική μάρκα στοχεύει να επανατοποθετηθεί ως μάρκα με δυνατά σημεία τόσο στην πολυτέλεια όσο και στην τεχνολογία. Ο κατασκευαστής με έδρα το Crewe έχει ήδη ανακοινώσει ότι ολόκληρη η σειρά θα είναι διαθέσιμη με ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω σε ένα καθαρό EV που θα αξιοποιήσει κάποιες εξελίξεις στην επικείμενη Porsche Mission E και θα βοηθήσει τη Bentley να αποκτήσει «πράσινα διαπιστευτήρια» παράλληλα με την παραδοσιακή χειροτεχνία της.

Με τον νέο CEO της εταιρείας, η Bentley έχει πολλές επιλογές στο τραπέζι καθώς κινείται μεθοδικά προς την ηλεκτροκίνηση. Αλλά ο διευθυντής σχεδιασμού της μάρκας Stefan Sielaff είπε ποια θα ήταν η “ρεαλιστική” επιλογή. “Μια αμιγώς ηλεκτρική Bentley είναι κάτι που είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε”, εξήγησε.

Bentley-ev-tsiro-530

Advertisement

«Το επόμενο βήμα είναι σίγουρα ηλεκτρικό, μια μοναδική Bentley που δεν θα βασίζεται σε ένα υπάρχον μοντέλο αλλά μια εντελώς φρέσκια και νέα εξέλιξη. Μας δίνει μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια εντελώς νέα γλώσσα σχεδίασης για την εταιρεία. Η Bentley μας έχει δώσει ήδη ένα δείγμα του ηλεκτρικού μέλλοντός της με τη μορφή του EXP 12 Speed ​​6e Concept, που παρουσιάστηκε στη Γενεύη πέρυσι. Το συγκεκριμένο διθέσιο πρωτότυπο οδήγησε στο πιο συμβατικό EXP 12 Speed ​​6, ωστόσο, είναι απίθανο να αποτελέσει τη βάση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της μάρκας», σύμφωνα με τον Sielaff.

Bentley-ev-tsiro-640

Advertisement